Derde ster voor winkelcentrum Waardhuizen

Het centrum criminaliteitspreventie veiligheid (CCV) heeft zaterdag (14 december) de 3e ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen toegekend aan winkelcentrum Waardhuizen. Dat is het resultaat van nauwe samenwerking tussen winkeliersvereniging / ondernemers, de eigenaren, beheerder van het winkelcentrum, gemeente, politie en brandweer. De ster werd uitgereikt door wethouder Herbert Raat.

 Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) verbetert op een gestructureerde wijze de veiligheid van winkelgebieden. Duurzame samenwerking tussen ondernemers, gemeente, politie en brandweer staat hierbij centraal. Winkelgebieden komen voor KVO-certificatie in aanmerking als de betrokken partijen gezamenlijk afspraken maken om overlast en criminaliteit aan te pakken. De sterren vertegenwoordigen de processtappen waarin ondernemers en partners samenwerken aan veiligheid. Na gemiddeld twee jaar kunnen winkelcentra of bedrijventerreinen hun volgende ster bereiken.

Ook na het behalen van de 2e ster zijn gezamenlijk acties uitgevoerd om de veiligheid te verhogen. En met succes, want inbraken en overvallen namen aantoonbaar af, het winkelgebied is schoner en ondernemers als klanten voelen zich veiliger. Dit alles heeft geleid tot de 3e ster.

Wethouder Herbert Raat (VVD): “Met een KVO-ster laat een winkelgebied zien dat het zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Daar gaat het om bij veiligheid. Als winkeliers en gemeente met elkaar blijven samenwerken om het winkelcentrum veilig en schoon te houden, blijven mensen er met plezier heen komen om inkopen te doen. Waardhuizen is op de goede weg.”

 

 

 

Lees ook:Keurmerk Veilig Ondernemer voor winkelcentrum Middenhoven
Lees ook:Derde ‘veiligheidsster’ voor Kostverlorenhof
Lees ook:Keurmerk Veilig Ondernemen voor Groenhof
Lees ook:Keurmerk veilig ondernemen winkelcentrum Westwijk
Lees ook:Derde veiligheidsster voor jubilerende Groenhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.