Man gearresteerd omdat zijn zoontje bij hem was

Omdat zijn zoontje bij hem was, is vrijdagavond – terwijl kinderen overal in de wijk aanbelden wegens Sint Maarten – een 41-jarige man in de Aïdastraat gearresteerd. De jongen hoorde volgens Jeugdzorg bij zijn tante te zijn, waar hij woont.  Het politieoptreden zorgde voor nogal wat onrust in de Operabuurt (Bankras). Een compleet arrestatieteam van een man of twintig was erbij betrokken. De helft was in burger en bij de geüniformeerde rest – met kogelvrije vesten – waren ook een hond en een stormram. Minstens een van de heren had een doorgeladen geweer bij zich. Nogal overdreven allemaal, vinden sommige buurtbewoners.  Een deel van de groep kwam naar het huis in de Aïdastraat, de overigen leden van het arrestatieteam bevonden zich in de Oberonstraat. De agent met de stormram was bijna naar een verkeerde woning, in de Oberonstraat, gegaan. De vader in kwestie bleek allerminst opstandig. Goed, hij had zijn zoon voor het weekend in zijn huis, terwijl die eigenlijk bij zijn tante moest zijn. Maar de voorkeur van de jongen ging even naar zijn vader uit. “Wij hebben nog nooit zoveel overdreven machtsvertoon gezien,” vertelt een omwonende. “Nou ja als er maffioso in de VD moet worden gearresteerd of zoiets. Wat een politiemacht voor vrijwel nik.” De vader werd als een topcrimineel geboeid afgevoerd met een blinddoek om. Wijkbewoners die kwamen kijken, werd te verstaan gegeven dat zij moesten verdwijnen.   Volgens de politie was er wel degelijk sprake van mogelijk gevaar en een risico verbonden aan de arrestatie. Vandaar de inzet van een zwaar arrestatieteam.

Lees ook:Verwarde man in Westwijk gearresteerd
Lees ook:Opruimen van zwerfvuil in Operabuurt
Lees ook:‘De Tantes’ in de schouwburg
Lees ook:Met joint op brommer rijden mag niet
Lees ook:Roofovervallers Veldlust na achtervolging klem gereden

13 reacties op “Man gearresteerd omdat zijn zoontje bij hem was

  1. Peter R

    Ik denk dat je hier niet over kunt oordelen als je het hele verhaal niet weet !

      /   Beantwoorden  / 
  2. Chris

    Wie oordeelt er dan?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Schrikdraad

      De buurtbewoners dombo!

        /   Beantwoorden  / 
      1. koos

        Dombo is een vliegend olifantje, gij grootsmoel Schrikdraad.

          /   Beantwoorden  / 
  3. Olav

    Schandalig. Geweldig dat er politie is, maar dit is een verspilling van geld
    en een verkeerd signaal op een dergelijke avond. Twee of desnoods vier agenten moeten toch voldoende zijn?
    Een dergelijke ‘overkill’ aan politie en /of andere hulpverleners zie je steeds vaker.
    Misschien iets waar ze zelf eens naar kunnen kijken?
    Daarnaast hebben ze het al druk genoeg lijkt me.

      /   Beantwoorden  / 
    1. bert

      Misschien is de vader echt een topcrimineel, of een rare psychopaat met woonbegeleiding. Wat vroeger in het gekkenhuis werd opgesloten woont nu bij je in de straat. Deze mensen hebben recht op kinderen en worden getraind in hun zelfredzaamheid door een woonbegeleidster van 23 jaar ( lekker goedkoop ), die weliswaar een sph diploma heeft maar eigenlijk zelf nog kind is. Zo zit de zorg in elkaar in Nederland. En wonen er overal gevaarlijke tijdbommen in de Nederlandse straaten…

        /   Beantwoorden  / 
      1. bert

        Ik werk zelf in de psychiatrie,het is de bittere waarheid…

          /   Beantwoorden  / 
        1. mientje

          Zou het misschien ook zo zijn dat er vele meisjes van 22/23 jaar in de jeugdzorg werken? Ook een stuk efficienter volgens Rutte en Donner, want de hypotheekrenteaftrek en het aantal managers moet gehandhaafd blijven

            /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Bos

    Ja, zo houd je natuurlijk geen blauw op straat over voor echt belangrijke dingen. Maar misschien werkt de politie net zo inefficient als de zorg, waar onnodig veel managers tegen topsalarissen zijn, veel wordt gepraat en weinig uitvoerders overblijven. En als die laatsten demonstreren gaat het primair om eigen salatisverhogingen, hetgeen weer wordt verkocht als meer geld voor de zorg, maar waarmee die zorg dus geen haar beter wordt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Thuiszorg rond de 9 euro schoon per uur.Ga dat maar eens 8 uur per dag doen en dat 40 jaar lang. Kun je dat, Johan? Laborant in de zorg op HBOniveau, inclusief onregelmatige dienst ongeveer 1900 euro, verpleegkundige compleet goede 1500 euro.
      Goh, wat verdienen ze vet,Johan! Of heb je het over medisch specialisten in prive-klinieken ( en volgens jou efficienter dus) met hun 2 ton of soms wel meer? Of heb je het over die zogenaamde zorgmanagers, die alles in efficientere ( kuch, kuch, kuch enz. ….) banen leiden en hun miniscule salarisjes?
      -
      Misschien lopen er wel heel veel mensen van de werkvloer weg, omdat ze dan pas in de gaten krijgen hoe stom en dom alles wordt gemanaged en ze worden belazerd ten koste van de patienten en het lagere werkvolk.

        /   Beantwoorden  / 
      1. frank bikker

        Sorry, laatste reactie niet relevant. Ik pinde Johan vast op het woord zorg.

          /   Beantwoorden  / 
        1. bert

          Nou Frans, misschien niet relevant maar wel 100% raak !

            /   Beantwoorden  / 
        2. Johan Bos

          Ik had nergens gezegd dat er ‘vette’ salarissen worden betaald aan de uitvoerenden. Overigens zijn er volgens mij steeds minder ouderwets gediplomeerde verpleegkundigen, maar vooral in een vbloek en een zucht opgeleide verzorgsters, die vaal ook niet eens Nederlands spreken. Een witte jas blijkt geen garantie voor deskundigheid.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.