Jaarplan voor meer veiligheid

De veiligheid in Amstelveen mag dan vorig jaar weer zijn gedaald, B&W laten weten onverdroten door te gaan met de strijd daartegen. Er is voor dit jaar weer een actieplan vastgesteld, dat overigens weinig nieuws inhoudt en vooral bestaat uit het doorgaan met projecten van vorig jaar. In 2010 wil de gemeente zich vooral richten aanpak van overlast door jongeren, waarover vorig jaar steen en been is geklaagd door bewoners in diverse wijken, inbraken, vernielingen en huiselijk geweld. B&W staan op het standpunt dat er gebiesgericht beleid moet worden gevoerd en gemeente, politie en burgers samen verantwoordelijk zijn.Om bij de burgers het gevoel van veiligheid te vergroten is onder meer het gemeentelijk bikerteam ingezet voor extra toezicht in de openbare buitenruimte. Verder bestaat nu de wet BIBOB om misbruik van vergunningen, subsidies en aanbestedingen te voorkomen. Naast het actieplan wordt nieuw integraal veiligheidsbeleid voor 2011-2014 voorbereid. Nieuw daarin is dat er een onderzoek komt naar de invoering van burgernet, een telefonisch netwerk van burgers om de politie te helpen daders van misdrijven op heterdaad te betrappen.

Lees ook:Biker-team voor openbare orde op straat
Lees ook:Meer onderzoek naar integriteit bij afgeven vergunningen
Lees ook:Van Zanen sluit brasserie Luxo
Lees ook:Gemeente wil meer toezicht op straat
Lees ook:Actieplan voor aanpak onveiligheid en overlast in de wijken

2 reacties op “Jaarplan voor meer veiligheid

  1. Jean Marie La Chouffe

    Veiligheid laat mij niet lachen. Was vroeger zelf bij de politie en toen ik 20 jaar was had ik ontzag, dat ik zelf verdiend had. De huidige politie agenten in deze leeftijd, zijn van de hamburger en patatgeneratie, die ook niet meer oplossingen kunnen vinden voor problemen. De regering en de rechtbanken maken het de agent ook wel moeilijk. Vandaag in de krant gelezen: Burgemeester Cohen wil de criminelen hard aanpakken, door o.a. hun gympen af te nemen.
    Een raad voor Cohen, blijf maar lekker thee drinken want met zo’n oplossing haal je de criminaliteit niet naar beneden. Hardhandig optreden, aantal maanden cel en daarna in hun thuisland de rest laten uitzitten en zo blijven wij ook nog humaan, En uiteraard de vlucht naar Marokko op eigen rekening

      /   Beantwoorden  / 
  2. hmmm

    hmmm … slechter dan in 2009 kan de gemeente het haast niet doen!!! wat een slecht beleid en wat een slechte manier van prioriteiten stellen: na de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 gaat er hopenlijk een heel andere wind waaien …….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.