Biker-team voor openbare orde op straat

Door een eigen biker-team in te zetten, wil de gemeente het toezicht in de openbare buitenruimte intensiveren. Dat is een van de maatregelen die voortvloeien uit het actieplan integrale veiligheid voor 2009 van B&W.  De projecten daarin zijn gericht op (preventieve) aanpak van (jeugd)overlast, inbraken, vernielingen en huiselijk geweld. Ook de veiligheidsaspecten rond de toekomstige A9-tunnel en het opzetten van een crisisorganisatie zijn onderdelen van het plan

Het college zegt gebiedgericht te willen blijven werken, om  in overleg met wijken maatwerk te kunnen leveren bij het oplossen van problemen. Volgens B&W zijn overheid en inwoners samen verantwoordelijk.

 

De toepassing van de op het weren van criminele invloed binnen (o.a. horeca) bedrijven wet BIBOB wordt geïntensiveerd door met de invoering van de exploitatievergunning. Samen met de politie wordt verder extra voorlichting over de preventie van woninginbraken gegeven. Ook kunnen zowel burgers als bedrijven, net als vorig jaar, subsidie aanvragen om veiligheidsmaatregelen te treffen aan hun woning of bedrijf.

 

 

 

Lees ook:Meer onderzoek naar integriteit bij afgeven vergunningen
Lees ook:Onderzoek bij kickboxgala naar mogelijk crimineel netwerk
Lees ook:Gemeente bekijkt band vechtsportgala’s met onderwereld
Lees ook:Van Zanen sluit brasserie Luxo
Lees ook:Meer ruimte voor ‘schone’ horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.