Tientallen processen overtreding alcoholverbod en dronkenschap jongeren

110828523_24be0881ec[1]Tot nu toe zijn dit jaar 31 processen verbaal opgemaakt tegen jongeren die het alcoholverbod overtraden en elf wegens openbare dronkenschap van jongeren. Het verbod houdt in dat zij op straat geen alcohol mogen gebruiken of in bezit hebben. In het jongerencentrum DownTown in Westwijk hebben zich diverse incidenten voorgedaan: een vechtpartij op 6 november, waarbij ongeveer 30 jongeren waren betrokken, het fabriceren van een illegaal bouwsel om vuurwerk af te schieten en een imitatievuurwapen (waarvan de eigenaar is verhoord en wiens zaak nu bij het OM ligt). Dat antwoorden B&W op de vele vragen die PvdA en GroenLinks schriftelijk hebben gesteld over toenemende overlast door jongeren in Westwijk. De problematiek op en rond DownTown is hardnekkig, constateert het college. Een aantal jongerenwerkers meldde zich media november ziek, toen tegen hun wil DownTown op vrijdagavond toch open ging.Dat gebeurde omdat gemeente, politie en Cardanus vonden dat sluiting een verkeerd signaal naar de relschoppers zou zijn. Er werd extra beveiligingspersoneel en politie ingezet om de jongerenwerkers te beschermen. Maar een aantal van hen was volgens B&W minder gemotiveerd, als gevolg van de situatie. Binnenkort gaan jongerenwerkers van Cardanus op een cursus zelfverdediging.

B&W vermoeden dat er rond het Westwijkplein en Galjoen (mogelijk hard) drugs worden gebruikt en verhandeld. De gemeente heeft een projectgroep aan het werk om gebruik van alcohol en drugs terug te dringen. Onder meer wordt de omvang van het drugsgebruik onderzocht.

Lees ook:Speciale aanpak probleemjeugd Waardhuizen
Lees ook:PvdA en GroenLinks: situatie jongerencentra onhoudbaar door reljeugd
Lees ook:Vernieuwd Downtown alleen open voor pasjeshouders
Lees ook:Dalende trend jeugdoverlast zet door
Lees ook:ChristenUnie en VVD fel tegen coffeeshop

4 reacties op “Tientallen processen overtreding alcoholverbod en dronkenschap jongeren

  1. hmmm

    Hmmmm….. laten we hopen dat de politie dit vermoede hard-drugs gebruik en deze vermoede HARDDRUGS HANDEL gaat aanpakken
    (in plaats van aandacht te besteden aan het gezeur van de heer Raat van de VVD, die zich probeert te profileren door vechtpartijen met Marokkaanse jongeren (meisjes!) uit te lokken)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Pardon? De uitlokking kwam van de kant van de door u zo fel verdedigde dames, die lieten weten ‘schijt’ aan de Nederlandse samenleving te hebben en overigens ook een andere Marokkaanse tegen zich kregen. Maar u blijft, zonder te hebben gezien wat er gebeurde, de schuld graag leggen bij degenen die nu aangifte deden. En u blijft te laf om te melden wie u bent.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Hmmm heeft een hekel aan de heer Raat, zoals hij ook een hekel aan wethouder Groot heeft. Ook daarbij sloeg hij de plank overigens volledig mis, want het was niet onder diens verantwoordelijkheid dat er geld bij Icesave was gestald.
    Conclusie: Hmmm is een figuur die, niet gehinderd door enige feitenkennis, boude uitspraken doet die kant noch wal raken. Daarmee schaart hij zich in een illuster gezelschap dat om geheel begrijpelijke redenen de anonimiteit prefereert: wie onder zijn eigen naam zulke brullende onzin schrijft, hoeft bij moeder de vrouw niet meer thuis te komen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Ik ben dan ook heel benieuwd bij wie de verantwoordelijkheid van het geld stallen bij Icesave wél lag. In de politiek blijkt uiteindelijk vaak niemand (!) schuldig te zijn, maar iemand moet toch op het idee van sparen in IJsland gekomen zijn, lijkt me!
    Kom er maar in, meneer Van der Liet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.