VVD wil meer acties tegen scooteroverlast

De VVD wil meer gerichte acties van de politie om overlast door scooters tegen te gaan. Dat blijkt uit schriftelijke vragen van de fractie aan B&W. Onlangs werd een dergelijke actie met succes in het Stadshart gevoerd. Naar aanleiding daarvan vroeg een bewoner van  Middenhoven via www.amstelveen.blog.nl aan de politiek daar eens te komen kijken. De VVD reageerde onmiddellijk en maakte een afspraak. “Vervolgens kregen wij uit alle buurten mail en telefoon dat het uit de hand loopt,” zegt BBD-raadslid Herbert Raat. Hij en fractievoorzitter Bulsing willen van B&W weten wanneer het ASO-project er komt in Amstelveen (Aanpak Scooter Overlast), zoals dat in onder meer Rotterdam al draait.  Gerichte acties tegen scooteroverlast zijn volgens de VVD ook noodzakelijk in andere buurten dan het Stadshart. De fractie denkt daarbij in het bijzonder aan Middenhoven, Waardhuizen, Bankras en Groenelaan ‘en andere plekken in de stad waar veel wordt geklaagd over asociaal gedrag.’ Zijn wijst er op dat uit de jonste gemeentelijke statistische uitgave, ‘Facts & Figures 2007-2008’ blijkt dat het aantal aangiften van overlast fors is gestegen en sinds 2003 meer dan verdubbeld (van 652 naar 1555). ‘Uit reacties van bewoners blijkt dat vooral scooteroverlast een ware plaag is in onze stad,’ aldus de VVD.  ‘Onlangs was er een scootercontrole in het Stadshart. De resultaten daarvan waren succesvol volgens betrokken agenten en de preventieve werking was enorm. Iedere eigenaar liep keurig met zijn scooter aan de hand in plaats van te scheuren over het plein.’ Op eerdere vragen van de VVD-fractie meldde de burgemeester te zullen bezien of bestaande succesvolle maatregelen als het ASO-project kan worden ingezet. De fractie wol nu weten hoe het daarmee staat. Ook vraagt het aan het college de gemeenteraad elk kwartaal te informeren over de voortgang en de resultaten van de controles, om de overlast te beperken.  

‘Uit reacties van bewoners blijkt dat iedereen vooral genoeg heeft van scooteroverlast en asociaal gedrag. Bewoners zijn vaak blij met regenbuien. Niet omdat ze van regen houden maar omdat dan de overlast minder is,’ vertelt Herbert Raat op zijn weblog.

 Daar konden we met eigen ogen zien dat de bonnen voor overlast voor het oprapen liggen. Binnenkort volgen bezoeken aan andere buurten om te kijken hoe het daar gaat. Mijn conclusie is dat we veel meer moeten gaan handhaven. Voor burgemeester Jan van Zanen lijkt me de grote stijging van overlast onverteerbaar en de eerste prioriteit. Hem kennende zal hij alles op alles zetten om orde op zaken te stellen. De tijd dat we in Amstelveen konden zeggen dat het hier allemaal wel meevalt,  ligt achter ons.”

Lees ook:Overlast door scooters harder aangepakt
Lees ook:VVD: ‘Burgemeester, geef bevel tot inbeslagname lawaaiscooters’
Lees ook:VVD: scooters en brommers op Stadsplein verbieden
Lees ook:Fout geparkeerde fietsen toch niet naar Amsterdam
Lees ook:Stadshartbewoner hoopt op minder overlast dankzij camera’s

4 reacties op “VVD wil meer acties tegen scooteroverlast

  1. Jan Demming

    Ik kan u uit betrouwbare bron melden dat één van de geplaagde gezinnen in de omgeving van winkelcentrum Middenhoven, na drie jaar lang te zijn bestookt met brommer- en andere soorten van overlast, besloten heeft te verhuizen.
    Ik wil bij deze de politiek en de politie van harte complimenteren en bedanken voor de geweldige inzet en consequente aanpak ten aanzien van de hangjeugd in Amstelveen. Ga vooral zo verder en de gemeente zal binnen de korste keren overspoeld worden door jongeren uit zowel Amstelveen als ver daarbuiten. “Want in Amstelveen kunnen we doen wat we willen.
    Politie en politiek: de manier waarop u (niet) optreedt tegen de alsmaar groeiende overlast is een regelrechte schande!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jaap van den Bold

    Als er nu ook eens iets werd gedaan aan de overlast die de motoren veroorzaken overal in de stad, dan zou dat zeer prettig en nodig zijn! Met halsbrekende snelheid rijden met oorverdovend gebrul van de motor, liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend en laat in de avond. Kortom, erg vervelend en dat is nog maar zachtjes uitgedrukt. Kortom doe hier ook iets aan politie en politiek!

      /   Beantwoorden  / 
  3. p.vluggen

    Het schijnt een nieuwe trend te worden in Amstelveen (Middenhoven) om feestjes in de tuinen of in de woning en op de galerij te organiseren met een band. Iets waar men normaal gesproken een zaaltje voor huurt voor grote partijen.Daarbij word het volume niet geschuwd.Deze feestjes worden al of niet goed gekeurd door de gemeente Amstelveen en bekrachtigd met vergunningen etc. Mijn vraag,
    heeft de gemeente zich terdege laten informeren
    of de medebewoners rondom dergelijke woningen het leuk vinden om in deze herrie te willen zitten.? Vraag 2, is het mogelijk dat de gemeente de aanvrager voor een vergunning als boven beschreven kan adviseren een zaaltje te huren met een betere accommodatie.? Het voordeel hiervan is, dat de buurt niet zo belast word met muziek die de medebewoners niet altijd waarderen en dat het geluid niet de huiselijke geluiden van de bewoners te veel overstemd. Zo ziet u maar weer het zijn niet alleen de scooters die overlast geven. Maar ook de gemeente die denkt goed te doen met het strooien van vergunningen en geen idee hebben wat een overlast ze daarmee te weeg brengt. Ik hoop werkelijk op verbetering.!

    Vriendelijke groeten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jan Demming

    In dat geval raad ik de mensen aan om een zaal in De Meent te huren. Zeker niet te duur, een goede service en geen lawaaioverlast.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.