VVD: scooters en brommers op Stadsplein verbieden

Met scooters en bromfietsen over het Stadsplein te scheuren. Dat vindt de VVD fractie in de gemeenteraad, die daarover schriftelijke vragen heeft gesteld aan B&W. Dat zal de sfeer in het Stadshart bevorderen, publiek stimuleren het te bezoeken en het woongenot van degenen die er wonen verhogen, vinden de VVD-raadsleden Herbert Raat en Marius Rietdijk. “Winkeliers en culturele instellingen zullen ervan profiteren,” denkt Raat. Die noemt het Stadshart “een goed bewaard geheim in de regio”, dat in de omgeving van Amstelveen nog veel te weinig bekend is. “Wij hebben een prachtig winkelcentrum met culturele voorzieningen, horeca en veel parkeergelegenheid.” De VVD wijst er op dat het Stadshart niet alleen winkel-, maar ook woongebied is.

De fractie komt, nadat dat de laatste jaren al zo dikwijls is gebeurd, weer eens met de verzuchting dat het tijd wordt voor nieuw elan in het Stadshart, om de concurrentie met andere centra in de regio het hoofd te bieden in de huidige economisch zware tijden. Dat houdt volgens Raat en Rietdijk in dat er een goede balans tussen ondernemen, wonen en uitgaan moet zijn. Uitwassen en asociaal gedrag kunnen niet worden toegestaan, vinden zij.  “De laatste jaren hebben de bewoners het plein soms tot een crossbaan voor scooters zien worden.” De fractie wil van het college weten of het bekend is met de scooteroverlast en bereid een verbod op scooters en bromfietsen voor het Stadsplein in te stellen. Dat zou ook voor andere wandelgebieden moeten gelden, zoals in andere steden het geval is. Aan de randen van het centrum zouden dan plekken voor scooters en bromfietsen moeten komen. Ook vraagt de fractie extra oversteekplaatsen aan te leggen voor bezoekers van Schouwburg, P60 en bibliotheek en verkeersremmende maatregelen te nemen.

“In buurgemeenten zijn vergevorderde plannen om vaker de winkels de gelegenheid te geven open te zijn op zondag. Is het college van B&W bereid ook onze Amstelveense ondernemers in het Stadshart die ruimte te geven om de concurrentie aan te gaan?” vragen Raat en Rietdijk tenslotte namens hun fractie.

Lees ook:Fout geparkeerde scooters en fietsen weggesleept uit Stadshart
Lees ook:Voorlopig geen extra koopzondagen in Stadshart
Lees ook:‘Bonbon’ actie ChristenUnie voor fietsveiligheid
Lees ook:Fout geparkeerde fietsen toch niet naar Amsterdam
Lees ook:VVD zet nu toch deur op kier voor bijdrage aan Voedselbank

2 reacties op “VVD: scooters en brommers op Stadsplein verbieden

  1. Bromfietsrijbewijs

    Ik zou zeggen alleen de mensen die onverantwoordelijk over het stadsplein scheuren en zich niet netjes gedragen beboeten.

    De mensen die wel normaal over het plein gaan niet bestraffen voor een paar die het verpesten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Snorfietsrijbewijs

    Ze moeten alleen de rode en gele scooters bekeuren !!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.