´Evenement in bos afblazen op grond van bestemmingsplan´

Er kan geen vergunning voor het dance evenement ‘ A day at the Park' op 14 juni in het Amsterdamse Bos worden afgegeven, omdat het geldende bestemmingsplan zich daartegen verzet. B&W moeten dat binnen 24 uur meedelen aan gemeenteraad, organisatoren en andere erbij betrokken partijen. Dat vindt althans Burgerbelangen (BBA). Die raadsfractie reageert daarmee op de schriftelijke antwoorden van B&W op vragen die tijdens het spoeddebat in de raad over de kwestie waren overgebleven. Een daarvan betrof het bestemmingsplan. De BBA-fractie, al tijdens dat debat van mening dat het evenement strijdig is met het bestemmingsplan, werd inmiddels in die opvatting bevestigd door de in bestuursrecht gespecialiseerde advocaat mr. R. Verduijn. B&W schreven de raad in hun antwoordbrief dat Amsterdam privaatrechtelijk zeggenschap heeft over het bos en daardoor toestemming voor het evenement kan geven.

 

Onzin, vindt fractievoorzitter Linda Roos van BBA. Het gaat om Amstelveens grondgebied, met een Amstelveens bestemmingsplan. Dat moet volgens Roos, daarin gesteund door mr. Verduijn, leidend zijn. ‘ Het bestemmingsplan Amsterdamse Bos en de bijbehorende plankaart geven twee terreinen aan voor evenementen. De locatie Arenaterrein is op de bij het bestemmingsplan behorende plankaart aangemerkt voor Natuur en Recreatie en dus niet als evenemententerrein. Het bestemmingsplan staat geen evenement op het terrein toe,' schrijft Roos het college.

Volgens het plan kunnen er twee ‘ middelgrote' evenementen per jaar worden gehouden op de daarvoor aangewezen terreinen. En middelgroot is volgens de gemeente Amstelveen een happening met 500 tot 5000 bezoekers. Komen er meer dat is er sprake van een groot evenement. En dat is op de beide terreinen niet toegestaan en daarmee in het hele bos niet. Tijdens het spoeddebat zei wethouder Hellendall dat Amsterdam nu eenmaal een andere definitie hanteert voor een ‘middelgroot evenement', maar dat was volgens BBA en onder andere Jacqueline Koops van de ChristenUnie geen argument. De vergunning wordt niet aan Amsterdam, maar aan Amstelveen gevraagd en moet daar dus voldoen aan de Amstelveense normen en het Amstelveense bestemmingsplan, is hun opvatting.

 

Lees ook:B&W vragen extern advies over vergunning evenement
Lees ook:Toch vergunning voor gewraakt dance evenement in bos
Lees ook:Hellendall door het stof voor raad over dance evenement
Lees ook:Burgerbelangen komt op voor golfbaan in Bovenkerkerpolder
Lees ook:BBA: medisch centrum op plaats Willem Alexanderschool, niet aan Maritsa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.