VVD: ‘Bewoners door jongeren weggepest uit Middenhoven’

Jongeren treiteren bewoners in Middenhoven ondanks sommige camera's.Overlast veroorzakende jongeren blijven de wijk Middenhoven verzieken. De problemen nemen de laatste tijd, onlangs extra gemeentelijke subsidie van 70 mille aan Cardanus voor de inzet van jeugdwerkers, alleen maar toe. Sommige bewoners willen verhuizen. Een ouder echtpaar, bijvoorbeeld, dat geregeld wordt getreiterd door circa twintig jongeren verlaat nu al geregeld de woning om elders een paar dagen even rust te hebben. Dat meldt VVD-raadslid Herbert Raat, die schriftelijke vragen aan B en W heeft gesteld. ‘De gemeente heeft voor het gebied een plan van aanpak gemaakt en er is extra toezicht ingehuurd,' schrijft hij. ‘Het extra toezicht is weer afgeschaft en zijn de bewoners weer terug bij af. Vooral op maandag-, dinsdag- en zaterdagavond, als jongerencentrum Galjoen dicht is, loopt het de spuigaten uit.' Volgens de worden bewoners gewoon weggepest. Zij vindt dat onaanvaardbaar en eist snel maatregelen van het college.

De fractie wil van het college weten of het op de hoogte is van de toenemende overlast. Zij geeft vertrouwelijke informatie van bewoners bij haar vragen gevoegd. Daaruit moet de omvang van de problemen blijken. De bewoners wilden hun grieven niet openbaar maken uit vrees voor represailles van de kant van de jongeren, als bekend zou worden wie heeft geklaagd. De VVD wil dat er snel weer extra toezicht. Als B en W dat weigeren, wil zij weten waarom.
Ook vraagt zij hoe het staat met de uitvoering van het plan voor persoonsgerichte aanpak, dat eerder werd aangenomen. ‘Hoeveel gesprekken zijn er bijvoorbeeld al gevoerd met ouders van overlastgevende jongeren en hoeveel jongeren zijn doorverwezen naar het jeugdinterventieteam?' aldus de VVD.
Raat: "Hermine Janssens, voorzitter van het wijkplatform in Middenhoven heeft het onvermoeibaar voor de bewoners opgenomen. Er is door de gemeente een aantal maatregelen genomen in Middenhoven, zoals hekjes, zodat er niet meer met scooters gescheurd kun worden en extra toezicht op straat. Dit gaf de bewoners enige tijd soelaas. Maar nu het extra toezicht er niet meer is beginnen de problemen weer van voren af aan."
Hij zegt zaterdagavond, op bezoek bij in een van de klagers, zelf te hebben gezien en gehoord wat de bewoners doormaken door de ‘dealende en overlast gevende jongeren.' Een aantal bewoners probeer nu volgens Raat een vuist te maken en heeft een vertrouwelijke brief aan de politiek gestuurd. Zij hebben overigens veel lof voor de wijkagent en de politie in het algemeen, maar beseffen dat die te weinig capaciteit heeft voor een adequate aanpak. Een agent adviseerde de bewoners cameratoezicht te vragen. Van de jongerenwerkers van Cardanus heeft men weinig gemerkt. Ze hadden zich volgens een echtpaar een keer pm half twaalf 's avonds aan de deur gemeld om te vertellen dat zij er waren. Daarna zijn ze niet meer gesignaleerd, in tegenstelling tot de probleemjongeren.
Raat: "Wij willen in Amstelveen geen weggepeste bewoners, maar structureel meer toezicht in de wijken, met straat- en gezinscoaches, zoals in Amsterdam. Daarbij moeten ook de ouders worden aangesproken en doorverwezen als er wat mis gaat in een gezin. We willen snelle actie van B en W."

Lees ook:VVD-er Raat: ‘Ouders te weinig aangesproken op wangedrag kinderen’
Lees ook:Protesten tegen hangplek voor jongeren
Lees ook:Bankjes bij Brink weg wegens hangjongeren
Lees ook:Coalitie stelt B&W vragen over hangplek Middenhoven
Lees ook:Hangplek Middenhoven alweer vernield

20 reacties op “VVD: ‘Bewoners door jongeren weggepest uit Middenhoven’

  1. Carla

    …en waar zijn de ouders van deze jongeren?

    Spreek deze mensen erop aan! Tis toch te gek voor woorden..Vraag identiteitspapieren van de jongeren en klop bij de ouders aan!..bah walgelijk gewoon!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Die ouders hebben het waarschijnlijk te druk met voetbalkooien te regelen voor hun lieve kroost, dan wel het ondernemen van vliegvakanties naar Egypte.
    Ipv jongerenwerkers zijn er meer politie-agenten nodig, met hele harde gummiknuppels!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Johan Th. Bos

    Of ze zijn druk met politiek.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Ja, bij de SP en andere clubjes die knagen aan de hoeksteen van de samenleving.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jan Demming

    Ik vind dat (bijna) iedereen zijn of haar mening op amstelveen.blog.nl kwijt moet kunnen, maar is er geen mogelijkheid om die ene ‘zuiger’ te weren? Geen enkele sprake van opbouwende bijdragen, alleen maar bezig met anderen af te zeiken. Bah!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jan Demming

    Overigens ben ik het volledig eens met de bijdrage van Carla, namelijk dat de ouders worden aangesproken op het gedrag van hun kroost. En daarbij zeker niet schromen om ze in financieel opzicht op te laten draaien voor de eventueel aangerichte schade. Die wordt namelijk al veel te lang afgewenteld op de samenleving.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Johan Th. Bos

    Ook zuigers mogen in dit land hun mening ventileren. En wie maakt uit wie een zuiger en wat opbouwend is? Maar zolang mensen zich, gelet op hun reactie, nog graag leeg laten zuigen, zijn waarschijnlijk ook zuigers functioneel. Wat mij betreft: vrijheid, blijheid. Al zou ik van iedereen wel de identiteit willen kennen, in plaats van laffe schuilnamen

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jan Demming

    Het is volgens mij niet zo heel moeilijk om te constateren wie in dit geval de ‘zuiger’ is, namelijk degene die de godsganse dag achter de computer zit en alle lokale en misschien wel nationale blogs ‘afloopt’ om vervolgens zijn (snerende) commentaar los te laten op de reacties van lezers. Nou is commentaar leveren uiteraard prima, maar de manier waarop is in dit geval kenmerkend voor degene die het commentaar levert.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Hans van der Liet

    Voltaire zei: “Ik verafschuw Uw ideeën maar ik ben bereid te sterven voor Uw recht ze te uiten.”
    Daar zou u, meneer Demming, een voorbeeld aan kunnen nemen. Wat u niet aanstaat, is de wetenschap dat ik au fond heel vaak gelijk heb. Uw bijdragen daarentegen zijn vaak emotionele oprispingen, weliswaar heel authentiek en daarom niet zelden sympathiek, maar in wezen tamelijk vaak ondoordacht en een feitelijke grondslag ontberend.

    Dat accepteer ik allemaal gelaten, ik zou het niet in mijn hoofd halen te bepleiten dat u van deze site wordt geweerd. We laten de lezer lekker zelf oordelen, die heeft geen censuur of betutteling uwerzijds nodig, toch?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Doet de junta in Birma trouwens ook, mensen de mond snoeren wier mening haar niet welgevallig is. Mooi gezelschap, meneer Demming!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Rob Nijkamp

    De marsinstructies zijn gegeven aan de Statenleden. Dissidenten krijgen een negatieve aantekening in hun dossier en worden niet voor herverkiezing voorgedragen.
    Bovenstaande was de reactie bij een ander onderwerp,maar het lijkt er toch verdacht veel op in Nederland. Gelukkig blijft het volgens de ex-voorzitter CDA uit ons dorp bij een negatieve aantekening en zal niet leiden tot opsluiting of erger.
    Met het geven van marsinstructies is dus de weergave van democratie in Nederland duidelijk geworden.

      /   Beantwoorden  / 
  12. Een van de Hangjongeren

    Hans van der Liet wat ben je toch een triest ventje. Heb je dan echt niks beters te doen dan continu op het web hangen en laten zien dat je goed beheerst over de Nederlandse taal met je vorstelijke gebrabbel. Triest mannetje dat je bent!!
    Als meneertje het allemaal zo goed weet en zich er zo mee bemoeit kom is een keertje langs en hoor ook de andere kant van het verhaal of hou je je liever schuil achter je PCtje?

    ‘Ipv jongerenwerkers zijn er meer politie-agenten nodig, met hele harde gummiknuppels!’ Dit soort uitingen zitten ver onder het niveau van de gemiddelde hangjongeren.

    Johan Bos het is beter dat jij je handjes van het toetsenbord haalt met je grote mond! Want jij bent zelf een van de grote oorzaken dat deze mensen bang zijn. Dit komt door die extreme bangmakerij in de media. Trek je bronnen na doorgeefluikjournalistje!

    Deze week meer….

    xxx

    De hangjongere

      /   Beantwoorden  / 
  13. mevr.Steenkamp

    Het is weer heel makkelijk he om alle schuld weer bij de jongeren te leggen. Er wordt hier nu al twee jaar over gezeurd en men is nog steeds niet tot een oplossing gekomen. Laat ze maar een stuk terrein reserveren bij het nieuw aan te leggen GOLFTERREIN in de polder en daar een leuk jongeren centrum neerzetten. Zo wordt dat terrein tenminste nog voor ieder wat wils gebruikt. Een leuke sportplaats erbij waaronder voetbalveld en klaar ben je. Laat ze zelf hun handen uit hun mouwen steken ipv ze 3 potten muurverf te geven om het Galjoen op te knappen.(deze kostten wel € 1.000,00) Aan alle kanten heeft men steken laten vallen waaronder ook in grote mate Cardanus en de gemeente. Maar ventileer niet op een site je mening want dan wordt je aan alle kanten door een bepaald persoon afgemaakt. Inderdaad heren vd Liet en Bos,help eens mee te denken aan een oplossing ipv steeds alleen maar de boel af te zeiken. Het was gisteren de dag van Respect, maar van der Liet, helaas voor jou niet.Ik vind je gewoon een kl…z..
    Misschien wordt het eens tijd voor een leuk artikeltje in de Telegraaf, dan moeten alle partijden maar eens gehoord worden.

      /   Beantwoorden  / 
  14. JOHAN TH. BOS

    Pardon? Ik heb alleen doorgegeven wat in de politiek over het probleem wordt gezegd. Zodat burgers daarvan (dus van wat hun vertegenwoordigers zeggen) kenns kunnen nemen. Dat is mijn taak, dacht ik. Intussen lijkt het mij niet geheel juist te menen dat er helemaal geen problemen zijn. Die moeten de daarvoor aangestelden en betaalden oplossen, lijkt mij. Ik heb nooit de pretentie gehad dat te kunnen, zij wel.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Hans van der Liet

    Rob, het zijn de kiezers die bepalen wie er in de vertegenwoordigende lichamen komen, niet de partijen (alleen bij de door jou ooit aangehangen SP denkt men daar anders over, zie het geval van de dissidente SP-senator). Het valt me tegen, dat je zo’n slecht begrip hebt van het functioneren van ons democratische bestel. Zeker geen staatsinrichting gehad op school?

      /   Beantwoorden  / 
  16. Hans van der Liet

    @ De Hangjongere: jouw bijdragen kenmerken zich niet zelden door een volkomen gebrek aan inhoud. Ik heb niks tegen hangjongeren, mits ze geen overlast veroorzaken. Tot nu toe dacht ik, dat jij dat ook zo zag. Zeker mogen ze “een eigen plekkie” hebben (al had ik in mijn eigen jeugd “mijn eigen plekkie” achter de schoolboeken, mijn huiswerk en op de voetbalclub, zoals het eigenlijk hoort.
    Maar knaapjes die menen hun eigen regeltjes te kunnen hebben (beter gezegd: geen regeltjes) dienen met niets ontziende hardheid aangepakt te worden! Daarvoor hoef ik niet naar Amstelveen te komen, dat zie ik ook vanaf Curaçao wel.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Rob Nijkamp

    De problemen in Middenhoven voor zover deze er zijn hebben voor de VVD geleid tot het stellen van vragen en probereb te komen tot oplossingen. Eigenlijk vreemd, want de gemeenteraad in dit dorp vind meeslapen belangrijker dan daadwerkelijk optreden als vertegenwoordiger voor de inwoners totdat….
    De Stichting Cardanus heeft in het afgelopen jaar alsoplossing 1x aangebeld en heeft hier een wereldbedrag voor gekregen. Misschien moeten zij echt gaan schuiven met jongerenwerkers, dan krijgen ze als organisatie nog meer subsidie en wordt er misschien 2x aangebeld tegen betaling van een hoger bedrag. Er is natuurlijk een oplossing, wat begint met luiteren naar elkaar, dus alle partijen, maar wie zijn dit? De gemeente wijst naar het wijkplatform, schijnbaar de vertegenwoordiger van de wijk maar geen zelfstandig rechtspersoon, dus de gemeente wijst naar stichting Cardanus. Zo gaat het een hele tijd duren voordat er misschien een oplossing gaat komen, die veel makkelijker te realiseren is. Hoe? Gewoon met de probleemjongeren in de Meent inclusief ouders/bewoners praten. Let op dat deze dialoog gaat werken, znder een stichting die weer euro’s ziet en zonder politieke dwang. Vaak werken deze oplossingen veel beter dan gestuurd knoeiwerk opgelegd vanaf bestuur.

    Iedereen moet hier wel haar/zijn medewerking aan geven, want anders blijft het trekken aan een dood paard en wordt Middenhoven vanuit Den Haag wel gezien als een “prachtwijk”.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Hans van der Liet

    Praten met de probleemjongeren? Job Cohen misschien ook nog uitnodigen, kopje thee erbij?

    Mijns inziens veroorzaakt dit rapalje problemen omdat ze verveeld zijn. En de jeugd van tegenwoordig weet zich niet meer zelf te vermaken, maar moet bezig worden gehouden. Ipv dat ze zelf een beetje zinvolle activiteiten gaan ontplooien, vinden ze het leuker om aandacht te trekken door overlast te veroorzaken. De oplossing is zo simpel als de probleem-analyse: ofwel gaan de jongeren iets nuttigs doen met hun tijd, of we zetten ze in Lubbers-kampementen om ze het nodige fatsoen bij te brengen. Tot ze geen pap meer kunnen zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Hans van der Liet

    SP verliest 1.700 leden in zes maanden
    ANP

    DEN HAAG – De SP heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 1700 leden verloren. Volgens partijsecretaris Hans van Heijningen waren er ongeveer vijfhonderd mensen bij die hun lidmaatschapsgeld niet betaalden en daarom door de SP zijn uitgeschreven. Dat zei hij vrijdag tegen de NOS.

    Print
    Nieuwsbrieven
    E-mail dit artikel
    Meer over dit onderwerp
    Stuur me mail over
    UitlegVolgens Van Heijningen speelde bij sommige opzeggingen ook de slechte publiciteit van de afgelopen tijd een rol, zoals het royement van Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim, die weigerde zijn Senaatszetel op te geven nadat hij met voorkeursstemmen was gekozen.

    De SP heeft nu ongeveer 50.000 leden, twee keer zoveel als zeven jaar geleden, meldde Van Heijningen.

      /   Beantwoorden  / 
  20. Joep van Erp

    SP ook in 2007 derde partij van het land

    16-11-2007 • De SP, sinds jaren de snelst groeiende partij van Nederland, zal in 2007 haar ledental consolideren. Alleen CDA en PvdA zijn nog iets groter.

    Tegenover een forse aanwas van nieuwe SP-leden staat dit jaar een ongeveer gelijke uitstroom. Partijsecretaris Hans van Heijningen: “De negatieve publiciteit van de afgelopen zomer is zeker van invloed geweest. Maar in tegenstelling tot andere jaren hebben we dit jaar ook nog geen ledencampagne gevoerd, we hebben ons eerst geconcentreerd op het inpassen van de duizenden nieuwe leden die in 2005 en 2006 toetraden. En dat gaat heel goed, er zijn meer mensen actief voor de SP dan ooit.”

    De meeste nieuwe leden traden toe rond de succesvolle verkiezingscampagnes van de laatste jaren. Bij die campagnes zijn steeds grote overwinningen geboekt: in de stadsdeelraden, de gemeenteraden, Provinciale Staten, het Europees Parlement en de Eerste en Tweede Kamer. In de eerste zeven jaar van het nieuwe millennium is de SP qua ledental verdubbeld. Daarmee is de SP de derde partij van het land, alleen CDA en PvdA zijn nog iets groter. De ledenontwikkeling bij die partijen is voor dit jaar overigens nog niet bekend gemaakt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.