D66: Amsterdamse regels funest voor Amstelveense taxi

Michel Becker

Omdat Amstelveense taxichauffeurs zich zorgen maken over de nieuwe taxiverordening van Amsterdam, heeft D66 daarover vragen gesteld aan B&W. Door de nieuwe regeling zijn Amstelveense chauffeurs niet meer welkom op hoofdstedelijke standplaatsen. De verordening, die 1 april van kracht wordt,  behelst de komst van grote Amterdamse taxiorganisaties, zogenoemde TTO’s (Toegelaten Taxi Organisaties) , waarbij minimaal honderd chauffeurs moeten zijn aangesloten. Chauffeurs die bijvoorbeeld niet aan de regels omtrent goed gedrag voldoen, de toekomstige leges te hoog vinden of niet in groepsverband willen samenwerken vallen daardoor buiten de boot. Zij mogen niet meer op Amsterdamse standplaatsen klanten ophalen.

D66-raadslid Michel Becker en burgerraadslid Harmen van der Steenhoven maken zich zorgen over de toekomst van de lokale taximarkt. Zij vragen B&W wat volgens hen de (mogelijke) consequenties van de taxiverordening voor de Amstelveense taximarkt zijn. Ook willen zij weten of het college bereid is te onderzoeken of Amstelveen maatregelen kan nemen om ongewenste effecten van de nieuwe verordening het hoofd te bieden.

De Amsterdamse gemeenteraad koos eind 2012 voor een nieuwe weg op het gebied van handhaving van de taximarkt. Geluiden over criminaliteit, oneerlijke concurrentie en geweldsdelicten bleken de druppel voor het Amsterdamse bestuur. De eisen voor taxivergunningen zijn aangescherpt en de op te leggen sancties per overtreding verduidelijkt.

“De gekozen oplossing van Amsterdam ligt voor de hand en kent zeker goede aspecten. Het is alleen jammer dat bij de ontwikkeling van het nieuwe beleid geen rekening is gehouden met toekomstige problemen ervan in buurtgemeenten”  zegt D66-raadslid Michel Becker. De democraten vinden dat het college oplossingen moet bedenken ‘om de Amstelveense chauffeurs in moeilijke tijden niet volledig buiten werk te plaatsen.’

Van der Steenhoven: “Amstelveense chauffeurs kunnen straks niet meer naar Amsterdam, terwijl Amsterdamse chauffeurs die in Amsterdam niet meer kunnen rijden, mogelijk uitwijken naar Amstelveen. De problemen die Amsterdam probeert op te lossen, zouden zich zo wel eens kunnen verplaatsen naar Amstelveen.” Verruimen van de Amsterdamse taxiverordening naar Amstelveens grondgebied zou volgens hem een oplossing kunnen zijn. Ook denkt hij aan een Amstelveense taxiverordening.

 

 

Lees ook:Mogelijk Amstelveense regels tegen taxijungle
Lees ook:Raat: ‘Ellende in taxibranche valt nog mee’
Lees ook:VVD en D66 willen wekelijks koopzondag
Lees ook:Nieuw hockeystadion in Amsterdamse Bos
Lees ook:Natuurfilm van jonge vlogger Amsterdamse Bos

Eén reactie op “D66: Amsterdamse regels funest voor Amstelveense taxi

  1. frank bikker

    Michel, als ik het goed begrijp mag een Amstelveens dartsteam niet opgehaald worden door een Amstelveense taxi. Zal leuk zijn voor het gehele dartsgebeuren in Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.