D66 vindt nieuwe route Zuidtangent slecht voor bereiken ziekenhuis

D66 fractievoorzitter De Leur

D66 is niet tevreden over de nieuwe route van de Zuidtangent, De loopt van zondag (12 december) af door Langerhuize via de daartoe gerealiseerde busbaan, waardoor het Businessparc beter, maar volgens de fractie het ziekenhuis slechter bereikbaar wordt. De aansluiting op de Amstelveenlijn wordt verlegd naar de Ouderkerkerlaan. D66, die schriftelijke vragen heeft gesteld aan B&W, constateert dat daar maar aan één zijde directe toegang naar het perron van de sneltram bestaat. De fractie vindt de overstapsituatie slecht en ziet die graag verbeterd. Daarvoor is naar zij heeft begrepen eerder een bijdrage van de Stadsregio in het vooruitzicht gesteld, maar die lijkt te zijn ingetrokken. D66 wil van B&W weten waarom, wanneer het college dat wist en wanneer het de raadscommissie daarover heeft geïnformeerd. Een verbetering zou volgens de fractie zijn als daarbij  prioriteit wordt gegeven aan overstappende bus (tram) passagiers bij het oversteken.Met de nieuwe route wordt voor de Zuidtangent een derde halte in Amstelveen, namelijk in Langerhuize, gerealiseerd. Daarbij is weinig rekening gehouden met de bereikbaarheid van het ziekenhuis, vindt D66. Zij noemt het een gemiste kans. D66 wil weten of het juist is dat Connexxion eerder aangaf voorkeur  te hebben voor handhaving van de bestaande route via de Oranjebaan te handhaven en andere (bestaande) buslijnen via Langerhuize te laten rijden. En wat de reden is waarom daarvan is afgestapt en toch de nieuwe route wordt gekozen. Verder vraagt de fractie of ook het college de halte bij de Ouderkerkerlaan niet een verslechtering vindt. Zij wil weten in hoeverre B&W van plan zijn maatregelen door te voeren om deze overstap te verbeteren. En of zij bereid zijn, ondanks de forse loopafstand,  toch een directe en veilige looproute tussen Zuidtangenthalte en ziekenhuis aan te leggen.

Lees ook:SP eist herstel oude route Zuidtangent
Lees ook:SP wil duidelijkheid over KPMG-leegstand en verhuizing
Lees ook:Alternatief voor Zuidtangent bij Panta Rhei
Lees ook:ChristenUnie wil veiliger Ouderkerkerlaan
Lees ook:SP: College onbetrouwbaar met openbaar vervoer

22 reacties op “D66 vindt nieuwe route Zuidtangent slecht voor bereiken ziekenhuis

  1. H.Bos

    De nieuwe route van lijn 300 is ook helemaal niet bedoeld om het ziekenhuis beter te bedienen. De gemeente vindt afspraken met een commercieel kantoor belangrijker dan de bereikbaarheid van een instelling van algemeen nut, zoals een ziekenhuis. Dat de halte Ouderkerkerlaan niet geschikt is als overstaphalte van lijn 300 op de sneltram is al maanden onderwerp van gesprek door Rover en de SP. Alleen wil de gemeente daar blijkbaar niet naar luisteren.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rooie Sien

    Te wapen kameraden. Aan de paal met het grootkapitaal.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ronald Pino

    Als je perse met het OV naar het ziekenhuis wilt, staan 51 (metro) en bussen lijn 199, 165 en 149 ter beschikking. Vanaf halte Oudekerkerlaan (metro lijn 51) kun je met bus 149 en 199 (1 halte verder) bij het ziekenhuis komen. Geen wonder dat de gemeenteraad niet naar de SP luistert –of ziet u dat anders Mr. H? Als buschauffeur had u dit toch moeten weten, zou ik zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Geachte hr. Pino, ik kan merken dat u nooit echt slecht ter been bent geweest, zoals ik en afhankelijk bent van OV, dat is elke 100 m krukken al vaak erg moeilijk en ik ben nog redelijk jong, kun je nagaan wat het is als je bejaard bent!

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ronald Pino

        Neem zo spoedig mogelijk contact op NVVE heb je geen krukken meer nodig Frank.

          /   Beantwoorden  / 
        1. frank bikker

          Wat is de NVVE?

            /   Beantwoorden  / 
          1. frank bikker

            Even opgezocht! Een opmerking beneden alle peil hr. Pino! Het geeft wel uw niveau weer. Ga zo door.

              /  
          2. Ronald Pino

            @ frank bikker NVVE Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. Een vereniging van hoogstaande mensen die hun leven in eigen hand nemen en het recht op eigen keuze voorstaan.

              /  
  4. Ieneminie

    @H.Bos, wat is het verschil tussen halte ouderkerkerlaan en de halte Oranjebaan?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ronald Pino

    @De zeer zielige frank bikker. Er bestaan geen invaliden met krukken die geen 30 m. kunnen strompelen. Ik neem dus aan dat u inmiddels per brancard in het zeikenhuis bent terechtgekomen. Ik heb geen schrijffout gemaakt. Vraag: Kan een drol over de rand van de pot kijken? Zo ja dan bent u inderdaad in staat over de rand van uw beperkingen op te stijgen en u te vergapen aan mijn omgangsniveau zoals ik mij permitteer tegenover SP-ers en ander tuig. Ik zal tegen u uiteraard op dit niveau blijven ageren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Ga eens in therapie hr. Pino om van uw obsessieve haat tegen de SP af te komen. Neem dan gelijk uw narcisme ook even mee. Als u deze problemen heeft opgelost, komt u op uw blog ook wat geloofwaardiger over.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ronald Pino

        @frank bikker :)
        Jammer Frank maar ik weet door wie (of beter: door wat) die beweringen worden geplaatst. EN ik weet dat je graag (mee)praat over dingen waar je geen verstand van hebt. De eerste keer viel me dat op toen je beweerde dat Rusland alleen de wereldoorlog had kunnen winnen. Verder projecteer je alleen je minderwaardigheidsgevoelens en jouw eigen noodzaak om eens je brakke psyche op te kalefateren. :)
        Voor het geval het je niet opgevallen is in mijn acties tegen tante Truus en drs. M. Duyx: Ik neem geen raad aan van evidente nonvaleurs.
        De gedachte van vandaag (15.12.2010) op http://www.ronaldpino.blogspot.com zou ik me maar niet aantrekken als ik jou was.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Ronald Pino

          @frank bikker. Narcisme? Je ziet het verkeerd want trots en zelfvertrouwen zijn kwaliteiten die jij niet kent. En ik wel. :)

            /   Beantwoorden  / 
        2. Johan Bos

          Ronald in dit geval sla je de plank toch echt volledig mis. ‘Bruin sterretje’ heeft helemaal niets te maken met de SP. Integendeel.

            /   Beantwoorden  / 
          1. frank bikker

            Bruin sterretje een SPer. Hij ligt slap van het lachen. Uw studie heeft u toch een diep inzicht gegeven in de menselijke geest.

              /  
          2. Ronald Pino

            @J. Th. Bos. Bruin sterretje is de persoon die hier en op echo.nl heeft geschreven zoals hij is. Dat jullie bevriend zijn met hem is mij nu wel duidelijk. Voor mij gaat het spreekwoord op ‘de vrienden van mijn vijanden zijn ook mijn vijanden.’ Het beste er verder mee.

              /  
          3. frank bikker

            @hr.Pino. Tsja, wij proberen er nog de humor in te houden.

              /  
  6. Ieneminie

    Lief zijn heren, bij sesamstraat moeten wij het goede voorbeeld geven voor de kindertjes.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Ronald Pino

    Kijk frank dat zijn nou jouw vrienden van jouw niveau. Infantiel noemen wij schrijvers/academici dat eeuwige gekraai uit Sesamstraat. Maar het biedt mij mogelijkheden: :) Bij mijn weten kan dat alleen Onno Zwerver zijn of Drs. M. Duyx. Die laatste vind je door te Googelen Drs. M. Duyx. Onno Zwerver heeft geen enkele google status. :) Over Drs. R. C. J. Pino kun je meer te weten komen onder http://www.ronaldpino.blogspot.com :) :) Hou vol kippen*****

      /   Beantwoorden  / 
  8. het bruine sterretje

    Lieverd,

    je weet toch dat mijn IP adres 127.0.0.1 is

      /   Beantwoorden  / 
  9. Johan Bos

    @ Ronald Pinto. Hoezo bevriend? Ik wijs alleen op het feit dat de dood jou bedoelde persoon eerder een verklaarde tegenstander van de SP is dan een partijlid. Niets meer niets minder. Verder probeer ik zelfs mijn vijanden lief te hebben…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.