Cursus over ‘Omgaan met Geld’

Participe_Amstelland_RGB_WEBEr is een kennismakingsbijeenkomst voor de cursus Omgaan met Geld op donderdag 29 maart van 10.00-12.00 uur bij welzijnsorganisatie Participe Amstelland. De cursus bestaat uit zeven wekelijkse bijeenkomsten van twee uur. Na de kennismaking worden die gegeven op donderdag 5, 12, 19 en 26 april en op 3,17 en 24 mei (telkens van 10.00 tot 12.00 uur).

Het is de bedoeling meer inzicht in hun uitgaven te bieden aan inwoners van Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Aalsmeer die er moeite mee hebben financieel rond te komen met hun inkomen.

Dat is voor velen namelijk een hele opgave. Vooral voor mensen met een laag salaris of een uitkering, mensen die gescheiden zijn, als er sprake is van verlies van werk of wanneer er plotseling een inkomensdaling plaatsvindt. Tijdens de cursus is er ruimte om met andere deelnemers ervaringen uit te wissen en staat het delen van tips centraal.

De cursus gaat onder andere in op het ordenen van de financiële administratie, er wordt o.a. een maandbegroting en een jaarbegroting gemaakt. Hierdoor leert de cursist de inkomsten en uitgaven op een rijtje te krijgen. Waardoor meer weloverwogen beslissingen worden genomen met als doel financiële problemen te voorkomen.

Achterstanden

Ook komt in de cursus aan bod wat schulden en betalingsachterstanden zijn, en hoe hier mee kan worden omgegaan. Ook andere onderwerpen zoals; sparen, verzekeringen en subsidies, komen in de cursus aan bod. In de cursus wordt gerichte informatie gegeven – in het kantoor van Participe Amstelland aan de Dr. W. Dreesweg 2 – over deze onderwerpen.

Aanmelden bij Adriënne Bosch: 06-23053825 of Barbara van Norde: 06-58800633, beiden Maatschappelijk Werkers van Participe Amstelland die de cursus gaan begeleiden. Men kan ook bellen naar: 020- 5430 440 of een mail sturen: [email protected]/ [email protected].

www.participe-amstelland.nu

 

Lees ook:Cursus beleggen bij Volksuniversiteit
Lees ook:Cursus ‘verborgen agenda’ bij Volksuniversiteit
Lees ook:Cursus MS Excel bij Volksuniversiteit
Lees ook:Weer training in assertiviteit
Lees ook:Cursus ‘Persoonlijke effectiviteit’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.