Weer training in assertiviteit

Welzijnsorganisatie Vita Amstelland start op donderdag 19 oktober (18.30 uur) weer met een training Assertiviteit. Op donderdag 12 oktober is er een kennismakingsbijeenkomst van 18.30 tot 20.30 uur in het steunpunt aan de Dr. Willem Dreesweg 2. Daar worden ook de trainingen gegeven.

Die zijn bedoeld voor zich in sociale situaties onzeker voelende mannen en vrouwen, die er moeite mee hebben voor zichzelf op te komen. Deze situaties kunnen zowel privé als op het werk voordoen. Met de training, die uit negen avonden tot en met 14 december bestaat, kan men eigenwaarde en zelfvertrouwen (terug) krijgen, zegt Vita. Men leert volgens de organisatie een aantal technieken te gebruiken en krijgt korte, heldere, theoretische handvatten aangereikt.

‘Het toepassen van de RET (Rationeel Emotieve Therapie) methode leidt tot verrassende inzichten en veranderingen’, meldt Vita. Thuis werken de deelnemers aan concrete opdrachten en met behulp van oefeningen leert men communicatief weerbaarder te worden. Onder meer leert men realistische gedachten te ontwikkelen, om te gaan met ongewenste emoties en belemmerend gedrag, kritiek en waardering, keuzes maken. Op die manier worden de deelnemers sociaal vaardiger, zegt Vita.

De groepsgrootte is 8 tot 12 deelnemers. De bijdrage voor deze cursus bedraagt: € 70. Voor meer informatie of aanmelden: Adrienne Bosch: 06-23053825, of Aksana van Maanen: 0686827766, Maatschappelijk werkers Vita Amstelland. Of dagelijks van 09.00-12.30 uur op telefoonnummer: 020- 543 04 40. Men kan zich ook per e-mail aanmelden: [email protected] of [email protected]

 

Lees ook:Training gespecialiseerde vrijwilligers
Lees ook:Basistraining gespecialiseerde vrijwilligers
Lees ook:Training voor vrouwen met ervaring huiselijk geweld
Lees ook:Vita-teams op bakfiets wijken in
Lees ook:Cursus over ‘Omgaan met Geld’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.