Nieuwe school en gymzaal Piet Hein door A9

Maaike Veeningen

Maaike Veeningen

Aan de Schaepmanlaan, achter de Annakerk, komt een geheel nieuw pand voor de Piet Heinschool. Dat was eerst niet de bedoeling, maar de plannen zijn door een wijziging van die voor de A9 mede veranderd. Bij de nieuwe school komen ook een gymlokaal en ruimte voor buitenschoolse opvang. De koste stijgen door de verandering van bijna zeven miljoen naar 9,4 miljoen euro.

Het betekent dat de school nog steeds niet op één locatie wordt gehuisvest, want ook aan de Wibautlaan 46 blijft het zitten. Dat gebouw wordt, net als in de vorige plannen, gerenoveerd en uitgebreid. Op dit moment heeft de school diverse panden aan de Schaepmanlaan in gebruik. Maar die op nummer 7 en 4 verdwijnen na de verbreding van de A9. Het komt er op neer dat de school in de toekomst niet op drie, maar op twee locaties is gevestigd.

De gemeenteraad bespreekt het nieuwe plan voor de nieuwbouw en renovatie van de Piet Heinschool, dat € 2,5 miljoen extra kost, op 28 september. De nieuwe school aan de Schaepmanlaan 2 wordt onderdeel van de plannen voor de overkapping van de A9 ter hoogte van het Oude Dorp.

In verband met het zogenoemde gewijzigde ontwerp Tracebesluit (OTB) voor de A9 in maart 2016, is een nieuw ontwerp gemaakt voor de huisvesting van Piet Heinschool. Het nieuwe OTB gaf aanleiding tot het aanpassen van het huisvestingplan Piet Heinschool, waardoor weer beter ingespeeld kon worden op de omgeving, zowel in de tijdelijke en definitieve situatie rond A9, zegt de gemeente. Daarbij is mogelijk de nieuwbouw te realiseren voor de A9-werkzaamheden starten.

Het nieuwe plan heeft als bijkomend voordeel dat de school naar minder locaties kan. Dit komt de schoolorganisatie en daarmee het onderwijs aan leerlingen ten goede en betekent tevens lagere beheerkosten. De gemeente denkt de extra kosten terug te kunnen verdienen door herontwikkeling van de af te stoten locaties en extra huur via buitenschoolse opvang.

Volgens wethouder Maaike Veeningen van onderwijs (D66) van onderwijs kan door de nieuwe plannen de wens van de school in vervulling gaan het aantal locaties te verminderen. “Ook kunnen we hiermee de verwachtte groei van 24 naar 29 groepen opvangen’. Het is de bedoeling in oktober met omwonenden te kijken naar de inrichting van de overkapping van de A9, met het nieuwe plan van de Piet Heinschool daarin als onderdeel.

 

Lees ook:Gemeente praat met Piet Heinschool over behoeften
Lees ook:Extra tijdelijke ruimte voor Palet Noord aan Schaepmanlaan
Lees ook:Maandag info A9 in Oude Dorp
Lees ook:Huisvesting Piet Heinschool wordt beter
Lees ook:Park en horeca rond overkapping Oude Dorp A9

Eén reactie op “Nieuwe school en gymzaal Piet Hein door A9

  1. Gerben

    Annakerk kan ook weg. Maak een mooi plan voor een brede Piet Hein school.
    (met een nieuwe naam)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.