Maandag info A9 in Oude Dorp

Maandag 24 oktober kunnen omwonenden (en andere belangstellende inwoners) tussen 18.30 en 20.30 uur zich op het raadhuis laten informeren over wat de verbreding van de A9 plus de overkapping daarvan voor het Oude Dorp inhoudt.

Het is een zogenoemde inloopbijeenkomst waar gemeente en Rijkswaterstaat dat aan betrokkenen komen uitleggen. De eerste schetsen van de overkapping liggen er. In het Oude Dorp m0eten enkele woningen, inmiddels al dicht getimmerd, verdwijnen voor de verbreding. Ook verdwijnt de pastorie van de Annakerk.

Verder ligt de Piet Heinschool (Schaepmanlaan 2, achter de kerk) in het plangebied. Die krijgt zowel nieuwbouw als een renovatie. Inwoners kunnen volgens de gemeente meedenken over de aansluiting van de school bij de overkapping en inrichting van de openbare ruimte in het gebied

 

Lees ook:Nieuwe school en gymzaal Piet Hein door A9
Lees ook:‘Overkapping A9 Oude Dorp brengt AV-ers bij elkaar’
Lees ook:Park en horeca rond overkapping Oude Dorp A9
Lees ook:‘A9-overkapping: nieuwe kansen voor Oude Dorp’
Lees ook:Piet Heinschool wegens vuile lucht te dicht bij A9

6 reacties op “Maandag info A9 in Oude Dorp

 1. Tinus Trekveer

  Het is een mooie impressie foto. Er zit veel natuur en plaats bij voor spelende kinderen.

  Ik zie ook geen hinderlijke scooters over dat prachtige park rijden, geen lawaai van allerlei festiviteiten.

  Amstelveen doet het goed.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Wanneer durft de gemeente het eerlijke verhaal te vertellen over de overkapping bij het Stadshart? Op alle schetstekeningen werd die tot nog toe steeds groen ingekleurd, maar dat is valse voorlichting door de professional op dat gebied die onze gemeente bestuurt.

  In werkelijkheid wordt die overkapping namelijk een lawaaiige en luchtvervuilende asfaltjungle met twee dubbele kruispunten en talloze stoplichten. Het is bovendien een verkeerskundige misser, want het afslaande autoverkeer naar het Stadshart zal hopeloos vastlopen op de Meander. Daar zullen Unibail-Rodamco en Hudson Bay reuze blij mee zijn.

  Het gemeentehuis zorgt wél goed voor haar directe omgeving: De overkapping bij het Oude Dorp wordt inderdaad net zo groen, speels en aantrekkelijk als het gehele A9-tracé door het midden van Amstelveen had kunnen worden als Raat (VVD) de tunnel níet had getorpedeerd. Kijk maar naar de Gaaspertunnel in Amsterdam-ZO.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Matthijs

  Bij Hudsons’s Bay zitten natuurlijk ook mensen aan de top die niet goed hebben gekeken. Rijkswaterstaat informeert over door die instelling gemaakte plannen, maar heeft dus – begrijp ik nu – Raat ingehuurd om de plannen te verdraaien en de pr te doen.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Of Hudson Bay wel goed heeft gekeken naar de bereikbaarheid van hun nieuwe warenhuis, vraag ik mij inderdaad af. Voor hun regionale functie zijn zij afhankelijk van de nieuwe afslag van de verbrede A9. Die mondt uit op Meander. Tsja..

    /   Beantwoorden  / 
 5. Gerben

  De foto kan zo geplaatst in de Wachttoren, met overigens alle respect voor dat medium.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  Met de verbrede A9 in die ellendige open verkeersgoot wordt voortgebouwd op de fout die destijds werd gemaakt door niet de brede Beneluxbaan maar de smalle Keizer Karelweg te promoveren tot verbindingsweg tussen A9 en A10.

  Die functie had natuurlijk vervuld moeten worden door de rijksweg A3. Toen die helaas niet werd aangelegd, had men op de A9 een afslag naar de 4-baans Beneluxbaan moeten maken.

  Omdat dat óók niet is gebeurd, komt er nu een lawaaiig en luchtvervuilend vierdubbel kruispunt bovenop de verdiepte en verbrede A9, vlakbij Meander en het Stadshart.

  De hoogstnoodzakelijke publieke discussie hierover wordt consequent gesaboteerd door leden van de knokploeg van wethouder Raat (VVD).

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.