Open Dag schooltuinen

32893_fullimage_vrijwilligers_schooltuinenZaterdag 10 september (13.00 – 16.00 uur) is het Open Dag op de Amstelveense schooltuincomplexen. Die wordt officieel geopend op schooltuin Middenhoven om 13:00 uur door wethouder Peter Bot.

Leerlingen van deelnemende basisscholen en geïnteresseerde kinderen laten die dag zien wat ze met hun “groene vingers” bereiken. De kinderen leren op de schooltuinen spelenderwijs hoe worteltjes en bonen groeien, dat lieveheersbeestjes nuttig zijn en dat hazen en houtduiven ook graag van de oogst mee-eten. Dit jaar waren het vooral de slakken die graag de oogst voor hun neus wegkaapten, desondanks hebben toch weer veel kinderen met plezier op de schooltuinen getuinierd.

Jaarlijks doen zo’n 600 kinderen dat op de schooltuinen. Ook groepen van Ons tweede Thuis bezoeken die. De schooltuin wordt behalve door de gemeentelijke schooltuinmedewerkers, draaiende gehouden door de vele vrijwilligers. Zij ondersteunen de schooltuinleiders, helpen met zaaien en wieden, helpen kinderen, leggen het verschil uit tussen sla en onkruid en helpen vooral ook bij de organisatie van de Open dag.

Op elke tuin zijn er tijdens de open dag spelletjes en activiteiten en overal kan wel iets geproefd worden. De toegang is gratis. Locaties deelnemende schooltuincomplexen: Amstelflora, Legmeerdijk 148; Bankrasflora, Jeanne d’Arclaan 6; Middenhoven, Grote Beer 66A.

 

Lees ook:Open Dag op schooltuinen
Lees ook:Open dag op schooltuinen
Lees ook:Open dag op schooltuinen
Lees ook:Schooltuinen voor vrije groepen kinderen
Lees ook:Schooltuinen ook buiten school om te krijgen

Eén reactie op “Open Dag schooltuinen

  1. Gerben

    Kinderen let op: in de bieb ook veel boeken over de natuur.
    Het gaat wel even duren voor AH weer met de actie moestuintjes komt.
    Kijk mooi gemeenschapsgeld elk jaar weer naar de schooltuinen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.