Open Dag op schooltuinen

Zaterdag (9 september) van 13.00 tot 16.00 uur is er Open Dag op de schooltuincomplexen. Leerlingen van deelnemende basisscholen en kinderen die na schooltijd in de tuinen werken, laten die dag zien wat ze allemaal met hun ‘groene vingers’ bereiken.

Op elke tuin zijn er verschillende spelletjes en activiteiten en overal kan wel iets geproefd worden van het resultaat. Op schooltuinen leren kinderen spelenderwijs hoe worteltjes en bonen groeien, dat lieveheersbeestjes nuttig zijn en dat hazen, houtduiven en vooral ook slakken graag van de oogst mee-eten. Jaarlijks tuinieren er zo’n 600 kinderen op onze schooltuinen. Maar ook groepen van Ons tweede Thuis bezoeken de schooltuinen.

We zijn er bijzonder trots op dat zoveel kinderen met zoveel plezier tuinieren. De schooltuin wordt naast onze eigen medewerkers, draaiende gehouden door veel vrijwilligers. Zij ondersteunen de schooltuinleiders, helpen met zaaien en wieden, leggen het verschil uit tussen sla en onkruid en zijn aanwezig tijdens de Open dag.

Deelnemende schooltuinen: Amstelflora, Legmeerdijk 148; Bankrasflora, Jeanne d’Arclaan 6; Middenhoven, Grote Beer 66A. De toegang is gratis.

 

Lees ook:Open Dag schooltuinen
Lees ook:Open dag op schooltuinen
Lees ook:Open dag op schooltuinen
Lees ook:Vrijwilligers voor schoontuinen gezocht
Lees ook:B&W: schooltuinen krijgen sterkere positie in maatschappij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.