iPad café’s in bibliotheek

identify-ipad-proIn de reeks iPad cafés staan in het zomerprogramma van de bibliotheek aan het Stadsplein deze keer de iPAd café’s voor beginners en Tips & Trucs op de agenda. Die worden respectievelijk gehouden op 10 juni en 19 augustus (beide om 11.00 tot 12.30 uur).

Op 10 juni starten we met de beginners. Bedoeld voor wie blij met zijn of haar iPad maar door de vele mogelijkheden in de appelboomgaard het bos niet meer ziet. Ruth en Eveline zitten boordevol tips en handige oefeningen en geven hun kennis graag door. Ze laten deelnemers pas gaan als die verder kunnen.

Op 19 augustus staan tips en trucs op het programma voor wie al ervaring met de iPad heeft. Eveline en Ruth nemen deelnemers deze keer mee in de krochten van de iPad met handige tips en trucs. Opslagdiensten, zoals Dropbox, komen aan bod en men krijgt antwoord op de vraag hoe die Cloud nou precies werkt, wat er met e-mailen mogelijk is en wat men met creatieve apps allemaal kan doen.. Deelname: € 8. Bibliotheekpashouders betalen € 6. De prijzen zijn inclusief een drankje. Kaarten te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website: www.debibliotheekamstelland.nl onder Activiteiten-reserveren.

 

 

Lees ook:Ipad café bij bibliotheek
Lees ook:Les over iPad in de bieb
Lees ook:iPad-café voor beginners
Lees ook:i-Pad café over fotografie
Lees ook:Nieuw programma van Bibliotheek

11 reacties op “iPad café’s in bibliotheek

  1. Ceaucescue

    Koop je eerst zo’n ding van een redelijke kwaliteit voor pakweg 300 euro, daarna mag je nog geld betalen om het te kunnen bedienen. Nederland kennisland, zegt m.n. D66. Nou erg leuk bedacht, maar de groep gezinnen die daar van kunnen genieten wordt steeds kleiner. Over een paar jaar hebben we weer een ander gadget.

    En de bibliotheken geven dit soort faciliteiten steeds meer voorrang, dan hun basisbezigheden: ” Boeken uitlenen aan een zo’n groot mogelijke bevolkingsgroep en ondersteuning leesonderwijs.”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

      E-boeken uitlenen hoort ook tot die basisbezigheden. Lezen doet men steeds meer op digitale apparaten. Bibliotheken gaan met hun tijd mee.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ceaucescue

        Zonder meer waar, maar de mensen worden wel steeds meer op kosten gejaagd, want je moet weer zo’n apparaat aanschaffen. Ik vind ze ook wel handig, maar als ik een handboek of moeilijk studieboek heb, dan prefereer ik toch de dooie bomenversie. Het schijnt mij toe dat ik de stof dan beter kan onthouden.

          /   Beantwoorden  / 
        1. PeterPC

          Uitprinten is ook een optie.

            /   Beantwoorden  / 
      2. Robert van Waning

        Inderdaad, ik ben geabonneerd op de digitale Volkskrant en NRC, maar als ergens een papieren versie ligt, pak ik die meteen. Boeken lees ik alleen op papier, maar met het internet is een wereld aan informatie open gegaan.

          /   Beantwoorden  / 
        1. PeterPC

          Dode bomen kranten, en vooral die z.g. kwaliteitskranten die geregeld moeten rectificeren dus meer papier, dienen opgeheven te worden.

          Dat maakt de ontbossing een stuk minder. Misschien kunnen milieu freaks daar ook eens aan denken.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frank

            Op het internet is ook een wereld van desinformatie open gegaan. Moet je ook wel even vermelden.

              /  
        2. Robert van Waning

          Frank, er zijn ook slechte boeken en onbetrouwbare kranten. Moet ik dat allemaal vermelden?

          Internet en digitale media hebben ons bestaan verrijkt met goede en slechte dingen, net als de boekdrukkunst. Zonder slechte dingen kunnen de goede zich niet onderscheiden.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Frank

            Klopt, maar in vergelijking tot internet is het heilig.
            Kijk maar naar het racisme of de hoeveelheid porno die over ons uitgestort wordt. En ga nnou niet beweren, dat jij die niet weet.

              /  
        3. Robert van Waning

          Ja. Dus? Wat wil je eigenlijk beweren, Frank? Geen internet, e-books, smartphones en tablets? Probeer een beetje reëel te blijven, want je maakt ook deze discussie weer erg moeizaam.

          Wat die iPads betreft: waarom beperkt tot één merk? Dat is vaak een teken van corruptie in enigerlei vorm.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.