Extra geld schoolmaatschappelijk werk

panta-rheiPanta Rhei krijgt van de gemeente € 43.500 voor extra uren Schoolmaatschappelijk werk. En het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs nog eens 42,700 euro. B&W komen daarmee tegemoet aan een motie van de gemeenteraad van juli 2015.

Panta Rhei maakte voorheen deel uit van het Samenwerkingsverband Amsterdam, dat de scholengemeenschap 20 uur schoolmaatschappelijk werk vergoedde. Met invoering van nieuwe regelgeving op het gebied van ‘passend onderwijs’ ging de school over naar het Samenwerkingsverband Amstelland en Meerlanden. Het betekende dat nog maar 7 uur schoolmaatschappelijk werk werd vergoed. Vandaar de motie van de raad.

Voor het reguliere Schoolmaatschappelijk Werk werkt Amstelveen samen met Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. Het Samenwerkingsverband koopt het schoolmaatschappelijk werk in met behulp van subsidie van de Amstelland gemeenten. De aanvraag voor de vier gemeenten bedraagt dit jaar € 79.200. De scholen dragen eenzelfde bedrag bij. Het bedrag wordt naar rato van het aantal inwoners over de vier gemeenten verdeeld. Dat komt voor Amstelveen neer op € 42.761,-.

Het schoolmaatschappelijk werk Voortgezet Onderwijs is bedoeld om jongeren te helpen. De schoolmaatschappelijk werker kijkt niet alleen naar de schoolproblemen, maar ook naar de thuissituatie waarin de jongere zit. Als dat nodig is, wordt de leerling doorverwezen naar verdere hulpverlening. Het schoolmaatschappelijk werk kan zo, volgens de raad, de schakel vormen tussen de zorg op een school en die van de gemeente.

 

Wethouder Jeugdzorg Jeroen Brandes: “De terugval van twintig uur naar zeven uur schoolmaatschappelijk werk was natuurlijk te groot. Daarom zijn we graag aan de motie van de raad tegemoet gekomen.”

 

 

Lees ook:Meer maatschappelijk werk op scholen
Lees ook:Erik Holtslag nieuwe directeur Panta Rhei
Lees ook:Paul Rosenmöller houdt Panta Rhei-lezing
Lees ook:GroenLinks verliefd op Panta Rhei
Lees ook:Scholen VO willen meer samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.