Paul Rosenmöller houdt Panta Rhei-lezing

“Kijk naar de mogelijkheden van de individuele leerling,” zei voorzitter Paul Rosenmöller van de Voortgezet Onderwijs Raad (VO Raad) dinsdag in de jaarlijkse Panta Rhei lezing op scholengemeenschap Panta Rhei aan Pandora.

Rosenmöller sprak vooral over het vmbo. Hij vindt het de taak van het onderwijs nog meer dan u aan de orde is naar de mogelijkheden van elke individuele leerling te kijken. Het hokjes denken, zoals het maken van onderscheid tussen algemeen vormend onderwijs en beroepsonderwijs, zou zo langzamerhand tot het verleden moeten behoren, zei hij.

Volgens hem is het voor de kwalitatief van het onderwijs belangrijk dat docenten meer tijd krijgen om hun lessen te ontwikkelen en leerlingen te begeleiden. Hij verwacht dat de politiek in de komende regeringsperiode daarop in zal zetten. Bijna alle politieke partijen hebben het onderwijs immers hoog in hun verkiezingsprogramma gezet.

De eerste Panta Rhei-lezing werd in januari 2013 verzorgd door Jan van Zanen, toen burgemeester van Amstelveen, tegenwoordig van Utrecht. Na hem volgden D88-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Sophie in ’t Veld (2014), Femke Geijsel (docent aan UvA en christelijke hogeschool Windesheim en oprichter Justine Pardoen van bureau Jeugd & Media (2016).

Directeur-bestuurder Bert de Weerd overhandigde Paul Rosenmöller het bij de Panta Rhei-lezing behorende beeldje ‘Samen de horizon verbreden’. Na de lezing klonken personeelsleden en andere aanwezigen met elkaar op het nieuwe jaar.

 

 

Lees ook:Erik Holtslag nieuwe directeur Panta Rhei
Lees ook:GroenLinks verliefd op Panta Rhei
Lees ook:Directeur Panta Rhei stapt op
Lees ook:Theaterdiner en inschrijfmoment Panta Rhei
Lees ook:Scholen VO willen meer samenwerking

Eén reactie op “Paul Rosenmöller houdt Panta Rhei-lezing

  1. Tomaat

    Laten deze hooggeleerde heren eens nadenken over het feit dat hele takken van het vmbo eigenlijk enkel opleiden tot toekomstige werkelozen . Met een mbo 1 of 2 kwalificatie kun je tegenwoordig bijna niets meer doen. Grote groepen van het vmbo stromen door naar deze vervolgopleidingen van dit niveau. Hier ligt een grote fout van onze hele onderwijssysteem ten grondslag. Kom dan niet aan met gezwatel over hokjesdenken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.