Weer debatwedstrijd tussen raadsleden en scholieren

DebatVoor de tweede keer is er een debatwedstrijd tussen leerlingen van de drie lokale VWO-scholen en raadsleden. Op initiatief van de Rotaryclub Amstelveen-Amstel vindt die woensdag 9 oktober (19.30 uur) plaats in het raadhuis. Wie er bij wil zijn kan gewoon komen. De debatten vinden plaats volgens het vaste stramien van het Nederlands Debatinstituut en worden beoordeeld door een jury.

Elk team bestaat uit vier debaters die pas vlak voor het debat horen of ze voor of tegen een stelling zijn. In totaal worden drie debatrondes met elk drie debatten gehouden. Elk debat duurt maximaal negen minuten: een minuut startpresentatie van de teams, vijf minuten open debat tussen de debaters en daarna een minuut slotpresentatie.

De jury bestaat uit vijf leden, onder voorzitterschap van mevrouw mr. M. Rootring. De jury let op de inhoudelijke argumentatie, de presentatie, overtuigingskracht en de samenwerking in het team.

De Rotaryclub organiseert al zes jaar debatwedstrijden tussen leerlingen uit Amstelveen en het Belgische Neerpelt. Die vinden om-en-om plaats in Nederland en België.

Zo ontstond  in 2012 het idee om in Amstelveen een debatwedstrijd te organiseren tegen de raadsleden. De raad ging in op de uitnodiging en kruiste de debatdegens met de leerlingen van Amstelveen College, Hermann Wesselink College en Keizer Karel College. De leerlingen wonnen het debat en de raadsleden willen dit jaar een revanche. De vraag is dus of de raadsleden nu de leerlingen kunnen verslaan.

 

 

Lees ook:Scholieren in debatwedstrijd met raadsleden
Lees ook:Scholieren winnen debat van raadsleden
Lees ook:Raad wint nipt debatwedstrijd van scholieren
Lees ook:Weer debatwdstrijd scholieren tegen raadsleden
Lees ook:Woensdag debat raadsleden-leerlingen vwo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.