Cardanus komt met 250 cursussen

cardanus 6x7 cmBehalve veel al langer bestaande zijn er ook heel wat nieuwe cursussen te vinden in het programma van Stichting Cardanus voor het volgende cursusseizoen. In totaal zijn er zo’n 250 cursussen, variërend van judo tot ballet, van BBB tot yoga en van zumba tot computercursussen.

Nieuw zijn onder meer de cursussen inburgering,  heilige boeken (van diverse religies) en ‘creatief en journalistiek’ schrijven. Inmiddels is huis aan huis een cursuskrant bezorgd. Men kan inschrijven via het inschrijfformulier daarin of online via www.cardanus.nl. Voor meer informatie: 020 – 5434544 (van 9:00-13:00 uur)

De cursus inburgering oefent deelnemers in een ontspannen sfeer en verbetert hun kennis op het gebied van  lezen, luisteren, spreken en schrijven. Men maakt kennis met de eisen van het inburgeringsexamen, waarop men zich kan voorbereiden.

De Heilige boeken van Jodendom, Christendom en Islam behoren volgens Cardanus ‘tot dezelfde godsdienstige familie’,  omdat zij alle drie monotheïstisch zijn en dus maar één God kennen. Zij worden ook wel de Abrahamitische godsdiensten genoemd, omdat in alle drie Abraham een rol speelt. De Joodse TeNaCH is door het Christendom als eerste deel in de Bijbel opgenomen. In de Koran (Islam) staan verhalen uit zowel TeNaCH als de Bijbel. De cursus wordt gegeven door rabbijn Groenewoudt, ds. Piet de Bres en imam Mohammed Ben Ayad. Samen verzorgen zij de inleiding. Daarna worden de godsdiensten afzonderlijk in 2 bijeenkomsten besproken.

In ‘Creatief schrijven’ komen het journalistieke interview en journalistiek schrijven aan de orde. Docent is freelance journalist en eindredacteur Lilian Roos, www.lilianroos.nl. Voor kinderen zijn er de cursussen Knutselatelier, Lekker kokkerellen, Showdance en Tapdance.

 

 

Lees ook:Cursus over heilige boeken van drie godsdiensten
Lees ook:Journalistieke en andere schrijfcursussen in De Meent
Lees ook:Cardanus komt met 400 cursussen
Lees ook:Cursus schrijven voor kinderen
Lees ook:Cardanus komt met ruim 184 cursussen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.