‘Lege scholen en kantoren voor voortgezet onderwijs’

Herbert Raat

De gemeente heeft een inventarisatie gemaakt van wat er aan extra ruimjte voor het voortgezet onderwijs nodig is, om de stroom van leerlingen te kunnen opvangen. Dat heeft wethouder Herbert Raat aan de gemeenteraad meegedeeld. Hij vindt dat er in Amstelveen voorlopig genoeg gebouwen leeg staan, om af te zien van nieuwbouw bij scholen. Wel gaat hij met Ouder-Amstel. Aalsmeer en Uithoorn om tafel zitten om het door onder meer het Amstelveen College (AC) gesignaleerde probleem te bespreken van een dreigend tekort aan ruimte bij groeiende toestroom uit de regio. Het AC wilde het nog in aanbouw zijnde nieuwe gebouwd al weer uitbreiden, om leerlingen te kunnen herbergen met extra klaslokalen. Als die er niet komen zal de school een loting moeten gaan hanteren, die primair kandidaat leerlingen uit de regio treft, meldde de directie. Maar volgens Raat overvraagt het voortgezet onderwijs de gemeente als het op stel en sprong nieuwe klaslokalen gebouwd wil zien.

“Wij moeten zowel inhoudelijk mals financieel voor goed onderhoud zorgen”, zei hij vorige week tegen de raad.

 

Het is volgens hem ook niet duidelijk dat de groei van het leerlingental blijft aanhouden.  Als er nu lokalen bij moeten komen, kan wat hem betreft best gebruik worden gemaakt van leegstaande scholen en desnoods kantoren. Maar de financiering ervan moet het voortgezet onderwijs wel zelf verzorgen. Er komt geen extra geld van de gemeente voor uitbreiding van het aantal lokalen.

Volgens Raat kan het oude pand van het AC aan de Startbaan, na verhuizing naar het nieuwe, in gebruik blijven als dependance. Ook het pand van het AC aan Tulpenburg (voormalige Casimir College) komt binnenkort beschikbaar. En er liggen ook nog oude scholen aan Landtong en Notenlaan.  Verder kijkt de gemeente deze week of de nog resterende leeggekomen ruimte van voormalige bibliotheek aan Orion voor het onderwijs valt te gebruiken. En volgend jaar komen schoolgebouwen aan Pandorra leeg. Daarna gebeurt dat met nog mjeer scholen, zodat Raat meent de extrra leerlingenstroom, die mogelijk tijdelijk is, best te kunnen opvangen.

 

Lees ook:Inventarisatie huisvestingscapaciteit voortgezet onderwijs
Lees ook:Amstelveen College wil groter nieuw gebouw dan gepland
Lees ook:Info over voortgezet onderwijs dyslectisch kind
Lees ook:College heeft geen moeite met niet honoreren schoolkeuze van leerlingen
Lees ook:Subsidie ter stimulering verbetering onderwijs

2 reacties op “‘Lege scholen en kantoren voor voortgezet onderwijs’

 1. frank bikker

  Je zal maar boven die voormalige bibliotheek wonen. Fijn als ze een klassenfeestje hebben!

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Idioot dat de wethouder de aantallen nog steeds niet weet in te schatten.
  Schatten is ook nog eens beter dan rekenen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.