Raat: ‘Kinderliefde chaufeuse leerlingenvervoer onbetaalbaar’

Het bedrijf dat voor het leerlingenvervoer zorgt in Amstelveen is telefonisch slecht bereikbaar. Toch krijgt de gemeente, die er jaarlijks acht ton voor uittrekt, waar voor haar geld. Dat constateert onderwijswethouder Herbert Raat, die aan het begin van het nieuwe schoolseizoen zelf maar eens met zo’n busje mee ging. Nee, niet alleen natuurlijk, want hij zorgt wel dat altijd zijn medewerkster Mariska Eggerding van de afdeling communicatie – het reclamebureau van B&W – er bij is. bereikt. En er was ook nog en onderwijsambtenaar bij. De gemeente besteedt nogal wat geld aan dat vervoer van gehandicapte kinderen naar en van hun scholen, maar zij verdienen het, vindt Raat. En om te zien of de gemeente wel krijgt waarvoor zij betaalt, gaat hij elk schoolseizoen minstens één keer mee met zo’n busje. ‘Daarom stonden teamleider Renate Zwarts, adviseur Mariska Eggerding en ik om tien over zeven deze week te wachten op een bus’,  meldt hij op zijn weblog.  Maar bij het plannen van die afspraak was geconstateerd dat de vervoerder heel slecht is te bereiken. Daarover hebben ook ouders al geklaagd, maar nu maakte de wethouder het dus zelf mee. Dat moet beter worden, vindt Raat. Die klacht staat haaks op de rest van de dienstverlening, met name die van de chauffeur met wie de gemeentelijke equipe – plus een groep van vijf kinderen – kreeg te maken. Er bleek een warme band tussen de kinderen en chauffeuse Souad Messaoudi te bestaan. ‘Zij is voor de kinderen veel meer dan alleen de chauffeuse. De eerste weken was het lastig geweest vertelde ze omdat wegens de planning er drie scholen moesten worden aangedaan. Nu gelukkig nog twee, De Waterlelie en de Van Voorthuijsenschool in Haarlem,’ aldus Raat. ‘Toen iedereen veilig in de klas zat, gingen we weer terug naar Amstelveen.’Behoudens die voor verbetering vatbare bereikbaarheid, is hij wel tevreden over de service.  ‘Want de liefde en aandacht van Soaud voor ‘haar kinderen in haar bus’ is niet in geld uit te drukken.’ Waarvan akte.

Lees ook:Verdachten van diefstal aangehouden
Lees ook:Mariska van Kolck met tweede soloprogramma in Schouwburg
Lees ook:Gezonde gemeentefinanciën geen aanleiding voor feest
Lees ook:VVD: ‘Laat jongeren zelf De Bajes opknappen’
Lees ook:Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn open

4 reacties op “Raat: ‘Kinderliefde chaufeuse leerlingenvervoer onbetaalbaar’

  1. silver price

    De inwoners van Jipsinghuizen hebben een aantal wensen ter verbetering van de verkeersveiligheid. Ten eerste de betonbanden. De betonbanden aan de Wollinghuizerweg zorgen voor een onveilige situatie, doordat de weg hierdoor te smal wordt. Ten tweede was de bebouwde kom vroeger ruimer dan nu (voorbij de Lokstreek). Graag zal men de grens tot buiten de Lokstreek verleggen, zodat ook dat een 50 km zone kan worden (60 is te langzaam voor een grote gemeente als Vlagtwedde). De Lockstreek moet ook worden verlicht. Het punt waar de Overdijksterweg en de Lammerweg in elkaar overgaan wordt als knelpunt ervaren. Er kan hier 80 km per uur worden gereden, terwijl het ook een oversteekplaats is voor kinderen die naar school gaan. Is een handmatig te bedienen verkeerslicht hier mogelijk? Of kan er een schelpenpad aangelegd worden voor de kinderen? Aan het eind van de Jipsingboertangerweg houdt het fietspad op. Graag dit doortrekken. Men wil graag een fietspad door het centrum. Als dit er komt, komt er echter ook een put waar 28 woningen op moeten lozen. Dit zal voor veel overlast zorgen. De inwoners brengen dit graag onder de aandacht van het bestuur. Ook wordt opgemerkt dat aan de Weenderstraat de nummers 16 en 20 het fietspad niet kunnen bereiken en dat nummer 22 graag en spiegel wil voor beter zicht op de weg. De bermen aan de Jipsinghuizerweg en elders zijn erg slecht en daardoor gevaarlijk. Hier graag de bermen verstevigingen. Als materiaal wordt de optie ‘brekerszand’ genoemd. Dit is een afvalproduct van puin. Het is eenvoudig aan te brengen en goedkoop als bermversteviger. Een aantal heggen op particulier terrein liggen belemmeren het zicht op de weg. Kan de gemeente hier iets aan doen?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tante Mien

    Heeft de hr. Raat zich ook wel eens verdiept in de arbeidsomstandigheden van mevr.Messaoudi. Haar loon en haar secondaire arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld Als hij dat doet zal hij niet naast haar staan met zijn gefotoshopte popiejopiefoto.Wat een zelfverheerlijking zeg!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan.

    Niet in geld uit te drukken. Vandaar die belachelijke vergoedingen in het leerlingenvervoer!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Karel den Hollander

    Dat reclamebureau doet erg veel voor Herbert. Ik zou hem bijna als 1 van de sociaal bewogen bestuurders van onze gemeente zien of zou meneer Raat dit doet doen ten faveure van zijn eigen politieke/bestuurlijke carriere? En ook nog op kosten van de belastingbetaler iets waarvan zijn partij zegt altijd tegen te zijn.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.