Maatschappelijke stages van start

Jacqueline Koops

In Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn gaan donderdag 22 september officieel de maatschappelijke stages van start, om leerlingen uit het voortgezet onderwijs bekend te maken met allerlei mogelijkheden om mensen in hun omgeving te helpen. Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn alle nieuwe scholieren in het voortgezet onderwijs verplicht tijdens hun schoolcarrière 30 uur een maatschappelijke stage te lopen. Elke gemeente is verantwoordelijk voor een eigen beleid daarin. De gemeenten binnen de Amstelland regio (Aalsmeer, Uithoorn, Ouder-Amstel en Amstelveen) hebben besloten dayt gezamenlijk aan te pakken en het project uitbesteed aan de Vrijwilligers centrale. Die beschikt over een netwerk van maatschappelijke organisaties, heeft zicht op vrijwilligersplekken en op de kansen en mogelijke knelpunten bij het organiseren van stageplaatsen. Volgens welzijnswethouder Jacqueline Koops (CristenUnie) ontdekken scholieren via een maatschappelijke stage wat het betekent een onbetaalde bijdrage aan de samenleving te leveren.

Koops: “Het gaat om kennismaken met vrijwilligerswerk in de verwachting dat de scholier van nu de vrijwilliger van de toekomst is. Om de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk te onderstrepen en te laten zien dat vrijwilligerswerk ook leuk kan zijn, kunnen leerlingen breed worden ingezet bij onder andere sportclubs, zorginstellingen voor ouderen en mensen met een handicap, buurthuizen, culturele en natuurorganisaties, peuterspeelzalen en dierenopvang. De bedoeling is dat ook vernieuwende initiatieven de kans krijgen.” Er is zowel landelijk als lokaal de laatste tijd geoefend met de maatschappelijke stages door scholen en maatschappelijke organisaties.  www.mas-amstelland.

 

Lees ook:Veertig mille voor maatschappelijke stages
Lees ook:Wethouders geven startschot verplichte maatschappelijke stages
Lees ook:CDA: Maatschappelijke stages handhaven
Lees ook:Nieuwe huisstijl en site met vacatures voor vrijwilligers
Lees ook:Rechter: “Gelijke kansen voor Ouder-Amstel op AC’

Eén reactie op “Maatschappelijke stages van start

  1. frank

    Ik vind het een beetje flauw dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is. Maak de scholen hiervoor maar verantwoordelijk. Het maakt toch deel uit van het maatschappelijke lespakket.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.