RTV Amstelveen in provinciaal nieuwsnetwerk

OKO76Z6x_400x400RTV Amstelveen is één van de dertien lokale omroepen die, samen met RTV Noord-Holland, lokale kranten, andere nieuwsplatforms en ‘burgercorrespondenten’ het samenwerkingsverband NH Nieuwsnetwerk vormen. Staatssecretaris Sander Dekker was er maandagmiddag bij om het te lanceren.  Doel is dieper ‘in de haarvaten van de Noord-Hollandse samenleving’ te komen.

Volgens de Staatssecretaris een goede ontwikkeling. Het platform is een initiatief van Jacky de Vries, Chef Nieuws van RTV NH. ,,Wij zoeken actief de samenwerking op. Lokale omroepen hebben een belangrijke functie binnen de lokale gemeenschappen en worden steeds actiever. Daarnaast ontstaan andere nieuwsplatformen. In plaats van met elkaar te concurreren, wat nog altijd de trend is binnen de omroepen, hebben we een manier gevonden om elkaar te versterken”, zegt hij. Volgens hem gebeurt dat op basis van gelijkwaardigheid. “We delen en leren van elkaar. Dat gaat verder dan content uitwisselen. Wij delen ook kennis en apparatuur. We gooien de deuren open en het werkt.”

De Noord-Hollandse lokale omroepen lijken enthousiast.  ,,Dankzij de samenwerking kwam Medemblik beter en vaker in het nieuws”, zegt Henk Prins van nieuwsplatform Medemblik Actueel. Het samenwerkingsverband bestaat nu uit dertien lokale omroepen, een tiental burgercorrespondenten en de redactie van Rodi Media in Alkmaar.Naast het delen van informatie worden er ook gezamenlijk projecten gedaan.

Verder verzorgt RTV NH opleidingen voor vrijwilligers van de lokale omroepen. Het is volgens De Vries de bedoeling dat het netwerk zich de komende maanden flink uitbreidt. Niet alleen met lokale omroepen, maar ook met andere instellingen. Hij wil verder op zoek naar (onbetaalde) burgercorrespondenten, waardoor de opleidingen tot – en het werken als – professioneel journalist in feite nog meer onder druk zullen komen te staan.

 

Lees ook:Geen gefuseerde streekomroep
Lees ook:Gemeente helpt RTV Amstelveen
Lees ook:Tips na uitzending Peter R. de Vries over toiletmoord Amstelveen
Lees ook:Zonnehuis en ROC breiden samenwerking uit
Lees ook:Convenant tegen identiteitsfraude

Eén reactie op “RTV Amstelveen in provinciaal nieuwsnetwerk

  1. frank bikker

    Ach, in de papieren versie van de lokale krantjes dient het nieuws toch enkel als randversiering van de advertenties. En de zogenaamde burgercorrespondenten/ meeschrijvers worden vaak verdreven als zij zich critisch opstellen tov de diverse gemeentes, want die plaatsen vaak weer grote advertenties in deze blaadjes. Ik denk dat er enkel nog een markt over blijft voor de echte digitale onderzoeksjournalistiek, waar je per artikel betaalt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.