Geen gefuseerde streekomroep

Een fusie van de lokale omroepen in Amstelveen, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel – waardoor een streekomroep zou ontstaan – zit er voorlopig niet in. Wel willen de vijf intensief samenwerken, maar dat deden zij al, meldt het bestuur van RTV Amstelveen.

De omroepen willen zich evenwel alle vooral op hun eigen dorp of stad blijven richten. En zij vrezen dat veel vrijwilligers en luisteraars / kijkers af zouden haken als er een grotere streekomroep zou komen. Maar volgens RTVA, waarvan het bestuur onlangs met de andere omroepen in de omgeving sprak, wordt de samenwerking nu beter. Samengaan nee, samenwerken ja, zou de conclusie zijn geweest.

De samenwerking betreft dan onder meer opleiden van medewerkers en het delen van ook voor andere collega-omroepen interessante programma’s, zoals over Schiphol. Volgens voorzitter Pieter Monkelbaan van RTVA zit er veel kwaliteit in de lokale omroepen in Amstelland en de Meerlanden.

De landelijke koepel van lokale omroepen (OLON) heeft er bij de leden op aangedrongen in streekverband groter te worden door fusies. Dat zit er in Amstelland en de Meerlanden dus nog niet in.

 

 

 

Lees ook:RTV Amstelveen in provinciaal nieuwsnetwerk
Lees ook:‘Gemeente verplicht RTVA te bekostigen’
Lees ook:RTVA: nog twee betaalde krachten
Lees ook:RTVA-bestuur van 2 naar 5 Bekende AV-ers
Lees ook:RTVA: Te weinig geld om in de lucht te blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.