Workshops ‘Mad Science’ voor kinderen in bieb

Little Boy With Cloud On HandMad Science is kennelijk een manier om vaardigheden bij kinderen in de basisschoolleeftijd te stimuleren. Daarover worden workshops voor hen gegeven in de vestigingen van Bibliotheek Amstelland, onder meer in die in Westwijk en het Stadshart.

Het gaat, meldt de bieb, om ‘creativiteit, samenwerken, kritisch denken en probleemoplossend vermogen’. Dat zijn voorbeelden van ‘21st century skills’, waarover men de laatste tijd veel hoort in het onderwijs, voegt zij er aan toe.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen kiezen uit de workshops Wervelend weer – maak je eigen regenwolk (Uithoorn), Ruimtereizen – maak je eigen Shuttle Copter (Westwijk), Radicale Robots – de wereld van robotica (Aalsmeer) en Fladderende vogels (4-12 jaar) – op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de vogels (Stadsplein).

De workshops worden verdeeld over de vestigingen gegeven op respectievelijk 23, 21, 20 en 22 februari. Kijk op de website www.debibliotheekamstelland.nl voor kaartjes en wanneer in welke vestiging welke workshop is. Voor alle workshops geldt dat de deelnameprijs €7,50 bedraagt en voor bibliotheekleden €6.

 

 

Lees ook:Weer robots in bibliotheek
Lees ook:Leuke workshops voor kinderen in zomervakantie
Lees ook:Workshops videoclip maken in bibliotheek
Lees ook:Voetballende robots in de bieb
Lees ook:Workshops elektriciteit en magnetisme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.