Brandes bij ‘t Kabouterhuis

Jeroen Brandes

Jeroen Brandes

Zoals gebruikelijk bij de gemeente was geen medium er voor uitgenodigd (invitaties betreffen vooral het met de burgemeester taart eten van 60-jarige bruidsparen), maar wethouder Jeroen Brandes van Jeugdzaken (PvdA) blijkt vorige week het MOC Kabouterhuis aan Marne te hebben bezocht. Iedereen denkt bij MOC aan het Maatschappelijk en Ontmoetingscentrum aan de Lindenlaan, maar er is dus een tweede MOC: Medisch Orthopedagogisch Centrum.

De wethouder bracht er meer dan drie uur door, meldt een propagandistisch persbericht. Hij werd er ‘bijgepraat door medewerkers en ouders over het behandelen van zeer jonge kinderen die gedrags- of ontwikkelingsproblemen hebben’.  Waarover het gesprek ging, weet dus geen hond. Doet er ook niet toe, de reclamemakers voor Brandes gaat het er alleen om dat aan het publiek wordt meegedeeld dat hij er is geweest. Non-informatie, maar de gemeente neemt aan dat inwoners van Amstelveen het belangrijk vinden. Die gedrags- en ontwikkelingsproblemen zijn onder meer autisme, agressie, trauma, angst, leerproblemen of eet- of spraakstoornissen.

En ja hoor, Brandes vindt het belangrijk dat instellingen als het MOC al in een vroeg stadium bij kinderen tot zes jaar kunnen opsporen of er iets aan de hand is.  “Als je er vroeg bij bent, voorkom je hopelijk dat een kindje bijvoorbeeld later als puber uit de bocht vliegt en crimineel gedrag gaat vertonen”, heeft hij volgens de gemeentelijke propagandisten verder gezegd. Nee toch.

MOC ’t Kabouterhuis is een instelling die jeugdzorg en geestelijke gezondheidszorg biedt. Behalve in Amstelveen zijn er vestigingen in Amsterdam en Hoofddorp. Bij ’t Kabouterhuis wordt er samengewerkt door orthopedagogisch medewerkers, gezinsbegeleiders, gedragswetenschappers, kinderartsen, kinderpsychiaters, kinderfysiotherapeuten, logopedisten, psychotherapeuten en verpleegkundigen. Van de circa 280 medewerkers, zijn er 250 (90%) direct betrokken bij behandelingen.

 

Lees ook:Amstelveense vestiging ‘t Kabouterhuis voor kinderen met gedragsprobleem
Lees ook:Non-info over informatie avond jeugdzorg
Lees ook:Opvoedpoli aan Amsterdamseweg
Lees ook:Wethouder bij hulpinstelling Altra
Lees ook:Brandes: ‘Gemeente steunt mantelzorg’

4 reacties op “Brandes bij ‘t Kabouterhuis

  1. gjzn

    Op de site PvdA Amstelveen ook geen informatie. Laatste bericht gaat over Vita.

      /   Beantwoorden  / 
  2. peterpc

    “Die gedrags- en ontwikkelingsproblemen zijn onder meer autisme, agressie, trauma, angst, leerproblemen of eet- of spraakstoornissen.”

    Laat dat nu juist PvdA eigenschappen zijn.

    Het is dus duidelijk dat je daar niet mee te koop loopt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ritalientje

      Uitermate schofterig, zo’n opmerking! Je zult maar een kind of zelf zo’n probleem hebben.
      Het is duidelijk dat de hr. PC. hier totaal niets vanaf weet, beneden alle niveau en totaal gespeend van wat voor humor dan ook.( Hij denkt namelijk van wel, vermoed ik) Ik denk dat ie zelf behandeld moet worden.Ik snap ook niet dat deze opmerking kan blijven staan.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.