Brandes: ‘Gemeente steunt mantelzorg’

Links in beeld Jeroen Brandes

Alsof zij daar zijn voor hebben organiseerde de Stichting Mantelzorg & Meer in de Week van de Mantelzorg voor mantelzorgers diverse activiteiten. Waaronder donderdag (9 november) een rondleiding bij Museum Jan van der Togt, waarbij wethouder Welzijn Jeroen Brandes (PvdA) zich aansloot. Hij zei dat mantelzorgers belangrijk zijn voor hun naasten en daarmee ook voor de gemeente.

In Amstelveen staan er 975 geregistreerd. Die kregen van de gemeente een brief en een kleine attentie om hen te bedenken. En tijdens de Week van de mantelzorg werden zij dus extra in het zonnetje gezet door de organisatie die nu eenmaal een markt in hen ziet: Mantelzorg & Meer.

Combineren met werk en gezin

Wethouder Jeroen Brandes zei veel respect voor hen te hebben. “Vaak combineren zij de zorg voor hun naasten met werk, studie en gezin. Dit kan behoorlijk zwaar zijn”, besefte hij. “En toch doen ze het met liefde. Als gemeente vinden we het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen waar nodig. De focus ligt komende periode op jonge mantelzorgers. We gaan kijken hoe we hen beter kunnen ondersteunen’.

Mantelzorgers van wie de verzorgde in de gemeente Amstelveen woont en die niet bekend zijn bij Mantelzorg & Meer kunnen zich aanmelden via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden/ of via [email protected] Wie dat doet voor 15 december krijgt alsnog de bedankbrief en attentie van de gemeente.

 

Lees ook:Taart met nieuwe naam mantelzorgcentrum
Lees ook:Mantelzorgers tevreden over geboden hulp
Lees ook:Extra hulp voor jonge mantezorger
Lees ook:Onderzoek steun mantelzorgers dementerenden
Lees ook:Mantelzorg @ Meer zoekt vrijwilligers

7 reacties op “Brandes: ‘Gemeente steunt mantelzorg’

 1. Rode Paprika

  Ach, hoe attent, wat krijgen die kanjers? Een washandje? Waren die mantelzorgers daar wel, of was het weer een aardig statement naar de aankomende gemeenteraadsverkiezingen toe? Gezien het verleden van de PvdA denk ik het laatste.

    /   Beantwoorden  / 
 2. StemNiettekoop

  Aardig hoor 20 euro VVV cadeaubon met een brief van Jeroen Brandes (PvdA). En dan in maart verkiezingen. EEN partij en persoon waar ik zeker NIET op zal stemmen. PvdA. Deze partij zorgde samen met de VVD (en CDA en D66) voor torenhoge eigen bijdrages voor WMO voorzieningen waarbij de nieuwe regering nu ingrijpt per 2019 omdat gemeenten die veel te duur maakten in Amstelveen (die nota bene zorggeld in de algemene pot stopt!) met dank aan de PvdA en VVD (en D66 en BBA). Ooit betaalden we daar AWBZ premies voor. Gek he dat deze partijen stemmen verliezen. Maar mijn stem is niet te koop.

    /   Beantwoorden  / 
 3. 🤡

  In Amsterdam kreeg ik als vrijwilliger een reisonkostenvergoeding , werden er voor de liefhebbers af en toe feestavonden georganiseerd en kreeg je met kerstmis een cadeaubon. Hier ben ik nu ook vrijwilliger geworden, maar er wordt niet naar reisonkosten gevraagd en men vond het zelfs onnodig om bij een schriftelijke evaluatie een postzegel bij te sluiten, alleen toen er publiciteit viel te halen stonden Brandes en Veeningen vooraan met weeïge toespraakjes.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rode Paprika

   Dit is Amstelveen hé? Het geld voor zorg wordt hier in de Algemene Pot gegooid. Waar de heer Raat beheerder van is als ik het goed heb. Maar zoals Brandes het verwoordt doet een ieder alles met liefde. Alleen de liefde naar de burger toe is hier ver te zoeken, of je moet miljonair zijn. Begrijp ik nu goed, dat er een cadeaubon à 20 eurootjes in het verschiet op de vrijwilliger ligt te wachten? Hoe genereus!

     /   Beantwoorden  / 
   1. 🤡

    Soms is de liefde bij burgers die niets hebben ook ver te zoeken. Altijd eerst naar jezelf kijken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rode Paprika

     Sorry deze reactie snap ik niet.

       /   Beantwoorden  / 
 4. Frank Bikker

  Even concreet worden: waar bestaat die ondersteuning van de gemeente in concreto nu uit ,dan behalve het uitspreken van respect?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.