Jaarplan voor participatie jongeen

Terwijl het gros van de jeugd zich probleemloos ontwikkelt, zorgt een kleine groep die overlast veroorzaakt voor negatieve beeldvorming. Dat vindt jeugdwethouder Yeter Tan. Een actieplan voor dit jaar is volgens haar erop gericht jongeren optimaal in de samenleving te laten participeren. B&W zeggen in te zetten op het stimuleren en activeren van goedwillende jongeren en demotiveren van overlastgevers. Dit jaar wil de gemeente onder meer speelvijvers opknappen, renoveren, vernieuwen, nieuwe scoutingaccommodaties bouwen, cultuureducatie verbeteren en een speelweide en avonturenspeelplaats aanleggen.

 

Verder denkt zij aan een jeugdkrant, jeugd- en alcoholpreventie, uitbreiding van de capaciteit van de capaciteit naschoolse- en kinderopvang en de realisatie van Brede Scholen. Hert actieprogramma is onderdeel van een beleidsplan voor de jaren 2007-2010, dat uit vijf onderdelen bestaat: jeugdzorg, schoolloopbaan op maat, vrijetijdsbesteding, wonen, maatschappelijk en betrokken jeugd.

 

Lees ook:Nieuw gemeentelijk actieprogramma voor de jeugd
Lees ook:Kinderen praten mee over inrichting speelplaats Poeloever
Lees ook:Nieuw jongerencentrum moet talenten ontwikkelen
Lees ook:Versterking jongerenwerk Amstelveen-Zuid
Lees ook:Jeugd Rode Kruis zoekt leden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.