Versterking jongerenwerk Amstelveen-Zuid

Stichting Cardanus gaat voor de gemeente het jongerenwerk in Amstelveen-Zuid versterken en krijgt daarvoor 45 duizend euro per jaar. Het gaat vooral om activiteiten op straat, zoals op schoolpleinen en speelterreinen. De regeling geldt topt en met 2008, in afwachting van een nieuw te bouwen jongerencentrum in Westwijk.

In Zuid (ten zuiden van de A9) wonen de meeste Amstelveense jongeren. Er is volgens Cardanus en gemeente behoefte aan activiteiten voor ‘straatgroepen’ en buitenspelen. Gedacht wordt aan straatsport, pannabal, buurtbarbecue met jeugd en omwonenden. Straatgroepen worden nu vaak gestigmatiseerd als overlast bezorgende jeugd, vindt de stichting. Tegelijk constateert zij ‘leegstand’ op speelterreinen, die zij weer wil laten opleven door jongere en oudere jeugd er samen gebruik van te laten maken.

Lees ook:Cardanus belooft beterschap met uitvoering jeugdbeleid
Lees ook:Cardanus: door jongerenwerk naar gemeente stijgt overlast
Lees ook:Alcoholverbod tegen overlast door ‘hangjongeren’
Lees ook:Cardanus zoekt medewerkers voor radioprogramma
Lees ook:Cardanus wil activiteiten opsplitsen over andere partijen

Eén reactie op “Versterking jongerenwerk Amstelveen-Zuid

  1. een van de hangjongeren

    Eerst zien!!! dan pas geloven.

    En dat het jongeren centrum in Westwijk komt daar is natuurlijk weer goed overnagedacht. Lekker centraal punt in Amstelveen-Zuid pffff. En er is toch al een jongeren centrum in westwijk waar nu toch ook nooit iets georganiseerd word of iets dergelijks. Hoelang horen we die mooie plannetjes nou al. Hoe vaak zijn we niet om de tafel gegaan met jeugdwerkers gemeente en smeris. Mooie praatjes weer allemaal. En tuurlijk blijf maar geld steken in jongerenwerkers die zelf net zo hard mee chillen en bar weinig ondernemen. Niet dat ik er mee zit hoor zijn aardige mensen, kan er goed mee overweg maar er zijn er maar een paar die hun mooie ideeen waarmaken.
    Eerst zien dan geloven met al die mooie babbels!!!

    En misschien is het is handig om met de doelgroep te praten!! Want ik ben overal te vinden maar heb nog nooit iemand van jullie of iets om onze mening of advies horen vragen…..

    Dit soort mooie berichten altijd. Met dit en dat wat belooft word zodat de burgers weer denken. O O O wat een goeie gemeente raad bladibladibla. Maar de doelgroep zelf ziet er niks van!!

    Dit was weer even een mening van een van de gefrustreerde hangjongeren!!

    Praatjes vullen geen gaatjes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.