Tan wil ook voor kwetsbare jongerengroepen

Welzijn van de jongeren, de gang van zaken op school, vrijetijdsbesteding, wonen en maatschappelijke betrokkenheid. Dat zijn de speerpunten van gemeentelijke jongerenbeleid. Het staat in de beleidsnota Jong in Amstelveen 2007-2010, die B en W de raad hebben aangeboden. De nadruk ligt vooral op versterking van de samenwerking tussen bij jongeren betrokken instellingen.

 

Het College zegt de kwaliteit van het leefniveau van jongeren waar nodig te willen verbeteren en een sluitend netwerk rondom de kwetsbare groepen te willen scheppen. Volgens wethouder Tan is gaat het overigens met de meeste Amstelveense jongeren goed en gaat 95 % met plezier naar school. "Het is van belang dat Amstelveen voor kinderen en jongeren een aantrekkelijke en plezierige stad is en blijft," zegt ze. "Daarbij moeten we goed oog houden voor de kwetsbare groep."

Zij kan er niet omheen dat een kleine groep overlast in enkele wijken veroorzaakt. Op elk van de vijf verschillende aspecten van het jeugdbeleid wil het college met professionele partijen samenwerken aan een efficiënte aanpak. De gemeente stuurt de samenwerking aan en onderneemt actie als bijstelling van het beleid nodig blijkt. De acties voor 2008, 2009 en 2010 worden jaarlijks in plannen aan de gemeenteraad voorgelegd.

 

Lees ook:B&W willen ook van jongeren meer zelfredzaamheid
Lees ook:ChristenUnie: geen rookvoorziening in jongerencentrum
Lees ook:Acht ton voor bestrijding jeugdoverlast
Lees ook:Jongeren komen met voorstel betere levensstandaard VES
Lees ook:CDA wil duidelijkheid over AM-werkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.