Vragen over garantiebanen

In een Open Brief richt de heer Frank Bikker zich tot wethouder Maaike Veeningen, verantwoordelijk voor Werk en Inkomen binnen het college van B&W. Zij is onder meer bestuurslid van de over de jaar op te heffen AM Groep, de regionale sociale werkvoorziening.

  Geachte mevrouw Veeningen,

 Naar aanleiding van de berichten verschenen op de website van de gemeente Amstelveen op 16 december 2014 en de recentere in de plaatselijke pers rondom de voormalige sociale werkplaats heb ik wat vragen.  In het bericht van 16-12-2014 stond dat de regering 125.000 zogenaamde garantiebanen zou verstrekken aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van die 125.000 zou de (lokale) overheid er 25.000 voor zijn rekening nemen. De evaluatie zou in 2016 zijn.

 Mijn eerste vraag is: Hoeveel garantiebanen heeft de gemeente Amstelveen al en moet zij scheppen en dan niet meegerekend de oude werknemers met een vast contract?

 Hoe denkt de gemeente bedrijven aan te moedigen c.q. te verplichten ( op straffe van 6000 euro per jaar) om deze mensen in dienst te nemen? Kortweg gezegd: Hoe gaat de controle?

 Hoe denkt de gemeente over de begeleiding van deze mensen en hun eventuele werkgevers? Krijgt de laatste groep soms trainingen of scholing?

 Hoe verhoudt zich het aantal garantiebanen in deze gemeente met het voormalige gemiddelde aantal medewerkers van de SW van pakweg de laatste 10 jaar?

 Nu volgt een aanname van mij. Wat wil de gemeente doen met de mensen die vroeger wel in aanmerking kwamen voor een plaats in de SW, maar heden ten dage niet voor een garantiebaan? Wordt deze groep nu volledig losgelaten?  Het lijkt mij duidelijk dat u op dit moment niet in staat bent op al deze vragen een antwoord te geven, maar kunt u een tijdspad aangeven waarop u dat wel kunt?

Ik hoop dat u zo sportief bent om antwoord te geven op deze vragen van een geïnteresseerde burger. Het zal hopelijk wat meer duidelijkheid  naar de kiezer toe scheppen.

 Hoogachtend,

Frank Bikker. 

Lees ook:Presentatie boek Anne Frank met Huck Scarry bij Blankevoort
Lees ook:Reserves werkvoorzieningschap AM Groep maximaal
Lees ook:Frank Westerman over ‘Stikvallei’ in de bieb
Lees ook:Boekbinden bij Blankevoort
Lees ook:Zenpriester Hannes bij Venstra

6 reacties op “Vragen over garantiebanen

 1. tante Bep

  Oei, die Bikker wordt wel heel erg concreet. Ik ben toch nieuwsgierig of mevr. Veeningen het lef heeft om daarop in te gaan.

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Vast wel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   Ik hoop dat je gelijk krijgt. Het bevordert toch weer wat de duidelijkheid en de transparantie!

     /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Demming

  Frank, mocht je al antwoord krijgen van de wethouder, dan zal dat om de een of andere reden hoogstwaarschijnlijk na 18 maart zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 4. gerben

  Het moet nog maart worden. En geen idee of ze deze site volgt.
  Denk wel dat reactie volgt. De puzzel van Frank kan ik ook niet 1,2,3 oplossen.
  Het woord is nu aan B&W.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   En of ze deze site volgen, natuurlijk niet het oeverloze gezwam waar wij ons ook schuldig aan maken, maar als het serieus wordt heus wel.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.