Geen door raad gewenst park bij nieuwe wijk

Het door de gemeenteraad gewenste park bij de nieuwe wijk De Scheg in de Noorder Legmeerpolder komt er wat B&W betreft niet. De raad sprak het verlangen naar een park uit in een motie, maar het college raadt dat na onderzoek sterk af, onder meer omdat het te duur wordt. Bij de berekeningen houden B&W overigens wel een royale marge aan. De aanleg zou tussen de € 4 en € 10 miljoen euro kosten.

Overigens wordt in de wijk zelf volgens B&W wel veel groen aangelegd. Maar ondanks een positief standpunt over de groenontwikkeling in Amstelveen, zien zij niets in een park, dat ten zuiden van de Westwijk en de nieuwe wijk zou komen. In die wijken zelf is voldoende groen (gepland) vinden B&W. Meer is volgens hen niet noodzakelijk om een balans aan te brengen tussen het groen in Amstelveen Noord en Zuid.

Tegemoet komen aan de wensen van de gemeenteraad zou ook betekenen dat geen stedelijk park werd ontwikkeld, maar een recreatiepark als in de Middelpolder, vindt het college. Het merkt verder op dat een bomenrijk domein in de Legmeerpolders roofvogels aantrekt, die een bedreiging vormen voor de weidevogels in de Bovenkerkerpolder.

Het college wijst er op dat aan de zuidkant van de Scheg een parkstrook is voorzien. Ook komt er een sportpark ‘met groene verbindingen’, zodat het gebied ook voor wandelaars aantrekkelijk zal zijn.

 

.

 

Lees ook:GroenLinks wil buurtpark aan Marne
Lees ook:Laatste wijk Amtelveen een villawijk?
Lees ook:Inspraak voor laatste grote nieuwe wijk
Lees ook:Kinderopvang in park achter Kruiskerk
Lees ook:Raad wil stadspark in Amstelveen zuid

Eén reactie op “Geen door raad gewenst park bij nieuwe wijk

  1. Frank Bikker

    Zo’n soort Middelpolder is wel een goed idee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.