Raad wil stadspark in Amstelveen zuid

2017-gordon-leegstra-roos-broerseparkAmstelveen.blog.nl mag dan kennelijk op een zwarte lijst staan bij de lokale coalitiepartijen (VVD, bbA, D66 en PvdA),  andere media kregen van haar wel het nieuws dat er volgens die koepel een stadspark moet komen in het zuiden van de gemeente. Via een motie stelden de partijen dat woensdagavond voor.

B&W werd gevraagd de mogelijkheden te onderzoeken voor een park bij de nieuw te bouwen wijk De Scheg of in de Noorderlegmeerpolder.

“Hiermee willen zij de groene hoofdstructuur in Amstelveen versterken en voorzien in de behoefte aan groene recreatie van het toegenomen aantal inwoners ten zuiden van de A9”, meldt amstelveenweb.com. Ook de lokale krant kwam met het nieuws al voordat de gemeenteraad voor de behandeling van de Kadernota, waarbij de ook door GroenLinks en ChristenUnie gesteunde motie werd ingediend, in vergadering bijeen kwam.

Met de mogelijke realisatie van een park in Amstelveen Zuid wordt naar verwachting volgens initiatiefnemer VVD bijgedragen aan de evenwichtige verdeling van groen en parken in de gemeente. In de motie werd aan B&W gevraagd om een voorstel voor de indicatieve inrichting van het park met aandacht voor type beplanting, waterpartijen, recreatiewaarde, educatie en algehele toegevoegde waarde binnen het bestaande bestand van groengebieden en parken in de gemeente Amstelveen.

Vergrijzing

De partijen verwijzen naar de opvatting van de Gezondheidsraad dat steden meer groen moeten aanleggen voor bewoners om in de natuur te kunnen recreëren. De bevolkingsgroei en vergrijzing zorgen volgens die raad voor een toenemende behoefte aan recreëren in de natuur. Dat is niet alleen gezond, maar helpt ook bij de waterberging en verkoeling bij hittegolven.

Amstelveen wordt volgens de partijen nationaal en internationaal als groene gemeente erkend, onder andere door inheemse flora en heemparken die vooral in Amstelveen Noord zijn gelegen.

Wegens de ontwikkelingen en bewonersgroei ten zuiden van de A9 vragen de VVD, BBA, D66 en PvdA-Amstelveen in de motie aandacht voor het aanbod en de omvang van parken in Amstelveen Zuid.

 

Lees ook:Geen door raad gewenst park bij nieuwe wijk
Lees ook:Boekje over wandelen door Amstelveens Groen
Lees ook:Entente Florale in actie bij lokale politiek
Lees ook:Fracties vragen weer om meer verticaal groen
Lees ook:D66 wil heemparken beter op de kaart zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.