Gemeente start interne opleiding heemgroen

Er blijkt een interne opleiding bij de gemeente te zijn gestart voor medewerkers in het openbaar groen. Wethouder Peter Bos van Groen was dinsdag (9 januari) bij dat begin, overigens zonder media er bij te halen, want volgens de een woordvoerster kwam hij pas op het laatste moment op de gedachte er bij te zijn. Zodat media het achteraf met een persbericht moesten toen. Acht doorgewinterde groenmedewerkers leiden een maand lang zestien van hun jongere collega’s op in het onderhoud van de heemplantsoenen.

Peter Bot (BBA) ging kijken bij het park De Ruyschlaan. De opleiding is volgens hem bedoeld om vakkennis over te dragen en op peil te houden. De docenten zijn mensen die tegen hun pensioen aan lopen. “We willen de kennis wel behouden en jongere collega’s enthousiast maken”, zegt Bot volgens het gemeentelijke persbericht. Hij wijst er op dat de Heemparken nationale en internationale bekendheid genieten en het Jac. P. Thijssepark en De Braak rijksmonumenten zijn. “Het heemplantsoen is minder bekend en ook een Amstelveense uitvinding. Naast de heemparken is de toepassing van wilde planten overal in de stad aan te treffen.” Bot denkt daarbij bijvoorbeeld aan daslook, fluitenkruid, boshyacint en zevenblad. Amstelveen heeft een eigen heemkwekerij. Er worden zaden gewonnen en in de stad uitgezaaid.

 

Lees ook:Bordjes naar de heemparken
Lees ook:Startsein jubileum heemparken
Lees ook:Lezingen en expositie in bieb over heemparken in boek
Lees ook:Subsidie van Rijk voor heemparken
Lees ook:Groen Zaltbommel in heemparken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.