Achttien opgeknapte tuinen na ‘tuinendag’

IMG_9683De door serviceclub Ronde Tafel en de Buurthulpdienst georganiseerde tuinendag – al weer voor de achtste keer – is zaterdag bijzonder ge4slaagd, vinden beide. De vorige zeven keer werd d tuinendag in het najaar gehouden en ging het om het winterklaar maken. Deze keer lifte het project mee op de landelijke vrijwilligersdag NL doet. De tuinendag viel nu dus in het voorjaar. Het voordeel daarvan was dat gebruik kon worden gemaakt van het materiaal en de website van het Oranjefonds.

Naast die van Ronde Tafel en Buurthulpdienst werden extra vrijwilligers geworven via de website van NLdoet, plaatselijke media en de website ‘stagerage’ voor scholieren. Dat leverde een gemêleerde groep van 22 vrijwilligers op, die achttien Amstelveense ouderen opknapten. ‘Resultaat: 18 dankbare ouderen en 18 nette tuintjes’, meldt de Buurthulpdienst, die er aan toevoegt dat de vrijwilligers het werk met veel plezier deden. “Zowel het werken in de buitenlucht als de onderlinge contacten en gesprekken met ouderen droegen  daaraan bij. Ook hovenier Leo Noordman leverde weer een belangrijke bijdrage en stond de vrijwilligers met zijn adviezen terzijde.”

Ouderen, die af en toe een helpende hand of een luisterend oor kunnen gebruiken, kunnen een beroep doen op de Buurthulpdienst. De medewerkers zijn elke ochtend bereikbaar via 6413333

 

Lees ook:Opknapbeurt tuintjes van ouderen op 16 maart
Lees ook:Gratis opknapbeurt tuinen ouderen
Lees ook:30 tuinen opgeknapt door 45 vrijwilligers
Lees ook:Finnen bekijken vrijwilligerswerk AV
Lees ook:Buurthuldienst zoekt vrijwilligers voor boodschappen doen

Eén reactie op “Achttien opgeknapte tuinen na ‘tuinendag’

  1. Frank Bikker

    Hulde, hulde, hulde, ook aan Eli

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.