Geen spreekuur artsen in Dignahof

esculaap1[1]De huisartsen in Westwijk, die naar een gezamenlijk gezondheidscentrum aan de rand van de wijk verhuizen, zien niets in het houden van een spreekuur en ‘prikpoli’ in of bij Dignahof. B&W zijn het met hen eens. Door de verhuizing zijn veel ouderen bang dat zij hun huisarts moeilijkere kunnen bereiken. VVD-raadslid Ellermeijer stelde er vragen over in de raadscommissie Burgers en Samenleving.

Om een spreekuur in of bij Dignahof had voorzitter Marjon Homburg van het wijkplatform gevraagd. Maar de artsen denken dat vrienden of familie ouderen wel naar het excentrische gezondheidscentrum kunnen brengen. Zo niet dan is het volgens hen klantvriendelijker extra huisbezoeker af te leggen. Na overleg met het platform en de artsen laat wethouder Herbert Raat de gemeenteraad weten dat B&W die mening delen.

“Voor de gemeente is het van groot belang dat huisartsen goed bereikbaar zijn voor alle inwoners van Amstelveen, van jong tot oud”, schrijft hij. Maar de door de artsen zelf voorgestelde regeling vindt hij kennelijk aanvaardbaar.  Wel heeft het wijkplatform de huisartsen gevraagd hun patiënten goed over de verhuizing te informeren.

Het college zegt overigens wel de vinger aan de pols te zullen houden om te bezien hoe de nu door de artsen gekozen oplossing in de praktijk uitwerkt. Via de website van het wijkplatform en de wijkkrant zullen de inwoners van Westwijk worden geïnformeerd over de verhuizing.

Lees ook:Proef spreekuur in MOC van Buurthulp voortgezet
Lees ook:Meeste huisartsen in groepspraktijk
Lees ook:Gemeente steunt proef met E-health
Lees ook:GroenLinks: Wethouder moet huisvestiging artsen regisseren
Lees ook:Buurthulpdienst houdt wekelijks spreekuur

Eén reactie op “Geen spreekuur artsen in Dignahof

  1. jo

    Waar gaan ze aar toe en waarom?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.