Informatie in ziekenhuis Amstelland over Epilepsie

dr. P. Lanting

dr. P. Lanting

Samen met de Epilepsievereniging Nederland (EVN) organiseert Ziekenhuis Amstelland voor alle geïnteresseerden een informatiebijeenkomst over epilepsie. Die wordt gehouden op donderdag 24 oktober (19.30 uur) in het ziekenhuis. De neuroloog van het ziekenhuis, dr. P. Lanting, en voorlichter J. Govers van EVN zijn de sprekers. Zij vertellen over aanvallen, behandelingen en problemen in het dagelijkse leven van epileptici. Bedoeld voor patiënten, maar ook voor ouders, kinderen, partners en andere naasten. Om meer te weten te komen over de aandoening en vragen te stellen. Maar ook voor professionals en alle andere belangstellenden zijn welkom.

Ongeveer 1 op de 150 mensen in Nederland heeft epilepsie. Bij kinderen, jonger dan 20 jaar, 1 op de 100. ‘Voor velen is nog steeds onduidelijk wat epilepsie precies is, óf en hoe die kwaal kan worden behandeld en wat de gevolgen zijn voor een patiënt in het dagelijkse leven.’

Daarop wordt tijdens de voorlichtingsavond ingegaan. Ook komt antwoord op de vraag wat men moet doen bij een epileptische aanval. Tijdens de bijeenkomst is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen.

Om organisatorische redenen moet men zich wel van tevoren aanmelden via het aanmeldingsformulier op www.ziekenhuisamstelland.nl. Of telefonisch via nummer 020 – 7556314. Men kan ook contact opnemen met de EVN via nummer 0297 – 342952 of e-mail [email protected].

 

Lees ook:Risicotests chronische aandoeningen in Ziekenhuis
Lees ook:‘Panelbijeenkomst’ over diabetes
Lees ook:Voorlichtingsbijeenkomst in ziekenhuis over snurken
Lees ook:Weer borstkanker lintje voor ziekenhuis
Lees ook:Voorlichtingsweek Zorg & Welzijn in ziekenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.