Voorlichtingsweek Zorg & Welzijn in ziekenhuis

De specialisten Mannaerts en Ladyjanskaja

Geen open huis houdt Ziekenhuis Amstelveen deze keer op de laatste dag van de nationale Week van Zorg en Welzijn, die van 11 tot en met 16 maart wordt gehouden. In plaats daarvan heeft het bewust voor voorlichtingsactiviteiten gekozen, over chronische ziekten, pijn op de borst, hartfalen en de aankomende preventieve screening van darmkanker voor 55-plussers.Op maandag is er een voorlichtingsavond over hartfalen en pijn op de borst. Daaraan sterft één derde van de bevolking De cardiologen Mannaerts en Ladyjanskaja van het ziekenhuis houden een interactieve informatieavond, waar bezoekers vragen kunnen stellen en op de hoogte worden gebracht van de symptomen en oorzaken. Voor deze avond kunnen geïnteresseerden zich via de website aanmelden of een mail sturen aan [email protected] .

Maarten Tushuizen

De woensdagmiddag staat in het teken van patiëntenverenigingen. Ziekenhuis Amstelland organiseert een grote informatiemarkt over chronische ziekten. Vijftien patiëntenverenigingen staan tussen 13.00 en 17.00 uur klaar in de Ontmoetingsruimtes om de bezoekers van informatie te voorzien en voor te lichten over chronische ziekten als psoriasis, parkinson, epilepsie, nierziekten, reuma, glaucoom, allergieën, ziekte van Crohn, diabetes, schildklier, MS, alzheimer en longziekten. De middag is vrij te bezoeken en voor jong en oud interessant. Kijk voor de lijst met deelnemende patiëntenverenigingen op www.zha.nl/patienten/voorlichting.
Het RIVM kondigde aan een preventieve screening naar darmkanker te organiseren in september. Elke 55-plusser wordt voor die screening opgeroepen. Om mensen goed voor te bereiden houdt het ziekenhuis op donderdagavond een voorlichtingsavond over darmkanker. Een maag-, darm en lever- (MDL)specialist vertelt de aanwezigen over de screening, de uitslag en het eventuele gevolg. Andere MDL-artsen zijn aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook hiervoor kunnen geïnteresseerden zich aanmelden via de website of bellen met Communicatie & voorlichting (020-7556314). Zie ook: www.weekvanzorgenwelzijn.nl

Lees ook:Info over darmkanker
Lees ook:Risicotests chronische aandoeningen in Ziekenhuis
Lees ook:Ziekenhuis klaar voor bevolkingsonderzoek darmnkanker
Lees ook:Informatieavond over pijnbestrijding
Lees ook:Ziekenhuis sluit zich aan bij ziekenhuisplanner.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.