Burgerbelangen wil buigen voor protest tegen medisch centrum Maritsa

Linda Roos, fractievoorzitter BBA

Linda Roos, fractievoorzitter BBA

Burgerbelangen (BBA) wil buigen voor de protesten van omwonenden tegen de bouw van een gezondheidscentrum voor de wijk Groenelaan aan Maritsa. De fractie stelt voor dat de artsen voorlopig maar in een bestaand pand, bijvoorbeeld een drive-in woning gaan zitten. De gemeente moet daarvoor dan wel een tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan verlenen. Intussen kan in overleg met de buurt dan naar een locatie voor een definitieve oplossing worden gezocht, meent BBA. Tot nu toe zijn de artsen in Groenelaan in feite illegaal gevestigd op plekken waar dat volgens het bestemmingsplan eigenlijk niet zou kunnen.

BBA zou het, net als de bewoners betreuren, als een speelveldje wordt opgeofferd aan een medisch centrum. Volgens de lokale partij ervaart de wethouder tijdsdruk, omdat de wijk het gevaar loopt zonder eerstelijns gezondheidszorg te komen. Tijdelijke huisvesting ziet BBA als een praktische oplossing, maar de artsen willen eindelijk een definitieve, adequate huisvesting. De VVD heeft gewaarschuwd dat de wijk de kans loopt zonder huisartsen te komen, omdat die ook elders terecht kunnen en het gezeur in Amstelveen zo langzamerhand zat zijn.

 

Maar BBA pleit voor een gefaseerde oplossing: eerst een tijdelijk onderkomen met een tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan, dan zoeken naar een definitieve locatie, daarvoor zonodig het bestemmingsplan aanpassen en pas ‘in een finaal stadium’ ook apotheek en fysiotherapeut er huisvesten. De fractie wil vooral tegemoet komen aan de wensen van de bezwaarde omwonenden, niet primair aan die van de zorgaanbieders en -vragers. Zij vraagt de wethouder nog eens over haar voorstellen na te denken.

Lees ook:Kassen weg voor woningen Oostermeerweg
Lees ook:Omwonenden tegen nieuwbouw Nifterlake
Lees ook:VVD: ‘Veeningen, schiet op met nieuwbouw Wending’
Lees ook:Gemeente negeert bezwaren tegen nieuw Nifterlake
Lees ook:D66 wil De Ruyterschool als wijkcentrum voor Noord

9 reacties op “Burgerbelangen wil buigen voor protest tegen medisch centrum Maritsa

  1. rob nijkamp

    Dit is gewoon platte verkieizngsretoriek.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    Verkiezingen komen langzaam weer in zicht, dus moeten politici doen alsof ze er voor de kiezers zitten. Krijg je weer excursies naar wijken om die merkwaardige wezens, die burgers schijnen te heten, eens van dichbij te bekijken. Helaas, je hebt ze eenmaal in de vier jaar even nodig.

      /   Beantwoorden  / 
  3. David de Jong

    Johan Bos: BBA heeft zich tot nu niet uitgelaten over de locatie. Onze kop van het persbericht was ‘BBA: “praktische oplossing zorgcentrum” en in de een na laatste zin van het persbericht stond: “Zo kunnen zowel groen, speelplekken én huisartsen behouden blijven voor de wijk.”

    De conclusie van deze blog dat wij ‘buigen’ en ‘vooral’ aan de buurtbewoners en niet primair aan die van de zorgaanbieders en -vragers zouden denken, is naar mijn belevenis een zeer subjectieve. Juist het gegeven dat BBA hier voor een praktische oplossing wil gaan voor alle belanghebbenden. BBA wil er altijd voor het belang van Amstelveense burgers zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Bos

    Niet PRIMAIR staat er (bewust). Lijkt mij juist, want anders waren jullie niet met het voorstel gekomen samen met (en primairt in het belang van) de bewoners – op termijn – maar eens naar een definitieve locatie te zoeken. De artsen wachten al jaren en zien het als hun belang dat er nu snel op een locatie, die geen vrijstelling van het bestemmingsplan vergt, een oplossing komt. Dat BBA zich eerder over een locatie heeft uitgelaten staat er niet. Een oplossing die alle kolen en geiten spaart, zpoals BBA wenst, is er waarschijnlijk niet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. David de Jong

    Niet geschoten is altijd mis. Het zou – als de locatie Maritsa zou worden gekozen – nog altijd anderhalf jaar duren voordat die opgeleverd kan worden als alles meezit.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Johan Bos

    Maar als er eerst tijdelijk een andere locatie wordt gekozen – waarvoor ook een bestemmingsplan veranderd moet worden (tenzij je weer illegaal wil) – duurt het nog veel langer. Denk eens (met Veenboer in dit geval) na. Ga niet de populist uithangen die met de bewoners meehuilt.

      /   Beantwoorden  / 
  7. David de Jong

    Een tijdelijke vrijstelling schijnt sneller te kunnen.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Frans W.

    Dit bericht is nadrukkelijk van voor de verkiezingen. Ik heb gehoord dat BBA er nu een andere mening op nahoudt.

      /   Beantwoorden  / 
  9. mokums trots

    Dat is nou politiek beste Frans! Dat weet je nou toch wel? En voor jouw informatie er komt geen HOED op die plek.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.