Wereldlichtjesdag in Kruiskrk

Foto: Hans Jansen

Foto: Hans Jansen

Aan de zogenoemde Wereldlichtjesdag (tweede zondag in december) wordt ook in Amstelveen aandacht geschonken. gehouden. In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a is er op 11 december om 19.30 uur een korte bijeenkomst met muziek en ‘woorden van troost’. Overal ter wereld worden op die dag kaarsjes aangestoken, ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. ‘Je kind blijft immers je kind en is voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt op deze dag letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. Zij mogen weten dat ze niet alleen zijn met hun verdriet’, aldus de PKN-kerk.

Wie dat wil kan de naam van zijn of haar kind laten noemen en een kaarsje aansteken ter nagedachtenis aan haar of hem. De bijeenkomst heeft een open karakter en is bedoeld voor iedereen die een overleden kind wil gedenken. Iedereen is welkom, ongeacht levensovertuiging of achtergrond. Informatie en aanmelden bij Eva de la Mar, e-mail [email protected] of telefoon 06-5465 0005. Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/WereldlichtjesdagAmstelveen. Wie, om welke reden dan ook, niet kan komen maar wel de naam van zijn of haar kind genoemd wil hebben, kan dat melden bij Eva de la Mar, ds. Mirjam Buitenwerf 020-3312456 of ds. Gert Jan de Bruin 020-6450616.

 

Lees ook:Kinderherdenking op Zorgvlied
Lees ook:Kaars aansteken voor vluchtelingen (Kruiskerk)
Lees ook:‘In memoriam’ tentoonstelling Els Wiegel
Lees ook:Door taxi overreden meisje overleden
Lees ook:Symposium ter herdenking CU-voorzitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.