Symposium ter herdenking CU-voorzitter

 

Piet Rietveld

Ter nagedachtenis van de aan de Vrije Universiteit verbonden professor Piet Rietveld wordt woensdagmiddag 14 mei een symposium gehouden. Dat is georganiseerd door de afdeling Ruimtelijke Economie van de VU. Piet Rietveld was meer dan vijftien jaar lang voorzitter van de Amstelveense ChristenUnie. Hij is op 1 november vorig jaar overleden na een kort ziekbed. Het symposium vindt van 13.00-16.30 uur plaats in het Auditorium van de Vrije Universiteit.

Rietveld Piet was één van de twintig belangrijkste vervoerseconomen ter wereld. Hij keerde zich tegen de verbreding van de A9 in Amstelveen. Volgens hem moesten eerst de knooppunten A9 / A2 en A9 / A4 worden opgelost, alvorens meer asfalt neer te leggen.. Dat is dan ook het standpunt van de ChristenUnie. 

Tijdens het symposium blikken de deelnemers terug op de grote betekenis van Piet Rietveld voor de afdeling Ruimtelijke Economie en het internationale netwerk van onderzoekers waarin hij actief was. ‘Ook zullen we stilstaan bij zijn wetenschappelijke werk op het terrein van de regionale en transporteconomie en op het terrein van waardering en evaluatie’, melden de organisatoren. Verder wordt aandacht geschonken aan de maatschappelijke betekenis van zijn werk. Naast sprekers uit de afdeling leveren Oedzge Atzema (Universiteit Utrecht), Wim Derksen (Erasmus Universiteit en voormalig directeur Ruimtelijk Planbureau), Carl Koopmans (Stichting Economisch Onderzoek en Vrije Universiteit) en Bert van Wee (Technische Universiteit Delft) bijdragen. 

Lees ook:Landelijke campagnestrateeg nieuwe voorzitter CU Amstelveen
Lees ook:Oud-voorzitter Rietveld van ChristenUnie overleden
Lees ook:Amstelvener in SP-fractie Eerste Kamert
Lees ook:Symposium over integratie statushouders
Lees ook:Halsema op verkiezingstoer naar Uilenstede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.