Raat oneens met kritiek op Kerstzang

Wethouder Herbert Raat is het oneens met de kritiek op de kerstsamenzang, die op 24 december in het Oude Dorp werd gehouden. Hij was er met zijn gezin bij en meldt nu op zijn weblog een pratige avond te hebben gehad. De kritiek was dat er nauwelijks kerstliederen werden gezongen, om over samenzang maar helemaal niet te spreken. In die zin verschilde het evenement van vorige jaren. Maar van Raat hoeft niet alles bij het oude te blijven. Met het moderne kerstgevoel heeft de viering van de geboorte van Jezus, ooit aan het heidense midwinterse lichtfeest geplakt, toch niets te maken, denkt hij waarschijnlijk.

In het Amstelveens Nieuwsblad schreef een inwoner: Twaalf jaar heeft hij ‘Gloria in excelcis deo’ gezongen, nu kon dat niet. Er waren ook ingezonden brieven en Raat kreeg commentaar per mail.

Raat: “Ik ben het niet eens met de kritiek. De drie ondernemers die de handen uit de mouwen steken om dit te organiseren, verdienen onze steun en een grote pluim.” Tijden veranderen, wil Raat tegen tegenstanders zeggen.  En in plaats van kritiek spuien, moeten die zich maar melden als medeorganisator. “Smaken verschillen dus er is ruimte voor verschillende initiatieven”, zegt Raat.  Maar als volgend jaar weer ‘Gloria in excelcis deo’ klinkt, doet hij graag mee.

.

Lees ook:Sinterklaasfeest voor kinderen in Alleman
Lees ook:Schooltuinen ook buiten school om te krijgen
Lees ook:Connexxion doet mee aan opschoondag
Lees ook:Ook volgend jaar schooltuinen voor Voedselbank
Lees ook:Aanmelden voor schooltuinen weer mogelijk

Eén reactie op “Raat oneens met kritiek op Kerstzang

  1. gerben

    De ondernemers namen kerst op het plein nu ook over.
    Voor het Gloria is de kerk de plek. Wel alsmaar minder kerk in Amstelveen.
    Wel echt. En je krijgt er noch kiespijn noch gehoorbeschadiging.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.