Weer Alphacursus over christelijk geloof

Opnieuw gaat binnenkort een zogenoemde Alphacursus van start, georganiseerd door de Stadshartkerk en de Nederlands Gereformeerde Kerk. Er is een kennismakingsavond op dinsdag 29 mei (18.30 uur), die begint met een maaltijd. De cursus is bedoeld om duidelijk te maken wat het christelijke geloof inhoudt. Er komen basale vragen aan de orde als: Wat is de zin van het leven? Bestaat er een God? Wie is Jezus? Wat is bidden?

 

 

De kennismakingsavond wordt gehouden in een zaal van de Emmanuelkerk aan de De Ruyschlaan 147 in Amstelveen. Belangstellenden kunnen ook later dan bij et begin van de maaltijd aanschuiven.

Alphacursussen worden overal in Nederland en in circa 140 andere landen aangeboden (www.alpha-cursus.nl) en is bedoeld voor mensen die wel eens wat meer over het christelijk geloof willen weten. In tien avonden en een weekend wordt in een ongedwongen sfeer, uitgelegd wat het precies inhoudt. Al meer dan zeven miljoen mensen hebben deze cursus wereldwijd gevolgd. Een cursusavond begint met een maaltijd, om elkaar te leren kennen. Daarna volgt een inleiding over een aspect van het geloof en kan in kleine groepen worden doorgepraat over bij de deelnemers levende vragen. ‘Geen enkele vraag is te simpel of te bedreigend,' melden de organisatoren.

Meer informatie: Theodoor Meedendorp (06 – 51708833), [email protected]

 

 

Lees ook:Kennismakingsavond Alphacursus
Lees ook:Alphacursus voor wie iets over christelijk geloof wil weten start 6 maart
Lees ook:Alphacursus voor wie meer over geloof wil weten
Lees ook:‘Beginnerscursus” over het christelijk geloof
Lees ook:Alphacursus over christelijk geloof bstart 24 september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.