Burgemeester geschokt door hakenkruizen

Burgemeester Mirjam van 't Veld

Burgemeester Mirjam van ‘t Veld

Ze mag dan keer op keer hebben gezegd zich helemaal thuis te voelen in Amstelveen, dat geldt natuurlijk niet voor het feit dat hier geregeld antisemitische tekens worden aangebracht op winkelruiten en nu weer in de lift van het verzorgingshuis Huis aan de Poel. Daar zijn hakenkruizen getekend. Burgemeester Mirjam van t Veld heeft haar afschuw erover uitgesproken.

Geschokt zegt de gemeente te zijn. Enige tijd geéeden waren anti Jodensstickers te zien op winkelruiten. Nu dus de hakenkruizen in Huis aan de Poel, en eerder al in een lift in een flatgebouw aan Dolomieten. Weerzinwekkend, noemt de burgemeester het op de gemeentelijke website. “Beseft men wel wat zo’n sticker, hakenkruis of bijvoorbeeld ook de antisemistische spreekkoren van afgelopen weekend tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht-Ajax teweegbrengen bij onze Joodse inwoners?”

Vorige week sprak zij met een 85-jarige inwoonster. De vrouw moest in de oorlog onderduiken en raakte heel haar familie kwijt onder het nazi geweld. In een brief aan de burgemeester liet zij weten geroerd te zijn door de door haar gehouden toespraak tijdens de demonstratie tegen onvrijheid na de aanslagen in Parijs.

Van ‘t Veld noemt de verheerlijking van antisemitisme onacceptabel. “We hebben een grote Joodse gemeenschap in Amstelveen. Die zich net als iedereen veilig en prettig kunnen voelen in onze gemeente. Samen met de politie zitten we er bovenop. Dat mag de Joodse gemeenschap ook van ons verwachten.”

Joodse objecten worden door de politie tegenwoordig overigens voortdurend bewaakt.

 

Lees ook:‘Tekenaar’ hakenkruizen opgepakt
Lees ook:Burgemeester over reis naar India op ‘haar” WNL
Lees ook:Burgemeester met dood bedreigd
Lees ook:Burgemeester naar Spanje wegens operatie vader
Lees ook:Burgemeester: “Wij laten inwoners niet in kou staan”

7 reacties op “Burgemeester geschokt door hakenkruizen

  1. frank bikker

    Wanneer trekt men nu eens consequenties uit dit misselijkmakende gedrag. Al het gelul over onwetendheid is pure lulkoek! Wanneer heeft men voor het laatst iemand veroordeeld voor dit gedrag, wanneer zijn er voetbalwedstrijden gestaakt en forse boetes uitgedeeld aan clubs, of punten afgetrokken waarbij tuig zit dat zich hier schuldig aan maakt?
    Het woord onacceptabel is erg gemakkelijk uit te spreken.Zeker als men vervolgens weer over gaat tot de orde van de dag en dat doet men.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Marianne

      Iedereen geschokt, zie Tweede Kamerleden en men gaat over tot de orde van de dag….

        /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Korpsbeheerder ter stede moet alles op alles zetten om die tekening te analyseren en de tekenaar in de kraag te grijpen. Moet makkelijker zijn dan een potloodventer te Uilenstede.

      /   Beantwoorden  / 
  3. PG van Faassen

    ““Beseft men wel wat zo’n sticker, hakenkruis of bijvoorbeeld ook de antisemistische spreekkoren van afgelopen weekend tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht-Ajax teweegbrengen bij onze Joodse inwoners?”

    Nou mevrouw Mirjam van t Veld, ook NIET Joodse inwoners vinden het verschrikkelijk hoor.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Volkomen mee eens en ik hoop dat de burgemeester in haar herdenkingstoespraak op as 4 mei dit uitspreekt namens alle inwoners van Amstelveen (uitgezonderd natuurlijk die ranzige idioten, die dit gedachtegoed aanhangen.)en tevens komt met de wel/niet uitkomsten van het onderzoek. Het benoemen van dit soort zaken is net zo belangrijk als het herdenken.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Marianne

        Juist, een ieder zou Heimat moeten zien, kost een klein beetje tijd, maar dan snap je meteen, waar deze wereld op dit moment naar toe gaat. Niet alleen wat Joden betreft, maar wat alle minderheden betreft. Een wereld waar ik niet in wil leven.

          /   Beantwoorden  / 
  4. frank bikker

    Up date.
    Op dichtbij.nl staat dat ze iemand hebben opgepakt die heeft bekend, maar wat er verder met de verdachte gaat gebeuren, hebben de doorvragers van dichtbij.nl niet vermeld.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.