Burgemeester bezoekt eetcafé’van ‘nieuwe Amstelvener’

Burgemeester Van Zanen bezocht donderdag 9 november een bezoek aan het Anatolisch eetcafé van een der ‘nieuwe Nederlanders,’ de heer Kurs, die eerder vorige week de naturalisatiebijeenkomst op het raadshuis bijwoonde. Van Zanen: “Het is goed te zien dat deze man zich zo snel heeft gesetteld in onze maatschappij. Zulke mensen zijn goud waard”.

Tijdens het bezoek kreeg de burgemeester een rondleiding in het bedrijfspand en koffie met bakhlava. Eigenaar Nijkamp van het IJs van Columbus kwam met oliebollen langs, die ’s middags tijdens de gemeenteraadsvergadering over de begroting 2007 zijn uitgedeeld.

In de naturalisatiebijeenkomst kregen Kurs en anderen (onder meer uit Eritrea, Roemenië, Afghanistan, China en Iran) het Nederlanderschap. Door een wetswijziging krijgen nieuwe Nederlanders de benodigde documenten waarmee een Nederlands paspoort kan worden aangevraagd, niet meer thuisgestuurd. Deze documenten worden in het vervolg tijdens een sobere plechtigheid door de burgemeester persoonlijk uitgereikt. Een dergelijke naturalisatiebijeenkomst wordt iedere zes weken georganiseerd. Op 24 augustus vindt de Landelijke Naturalisatiedag plaats. Alle nieuwe ‘Amstelveners’ worden ook voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Lees ook:Eerste naturalisatiebijeenkomst op raadhuis
Lees ook:Zestien Amstelveense nieuwe Nederlanders op tweede naturalisatiedag
Lees ook:Van Zanen vraagt nieuwe Nederlanders actief te zijn in Amstelveense samenleving
Lees ook:Burgemeester reikt eerste nieuwe rijbewijs uit
Lees ook:Doffe ellende rond foto’s nieuw paspoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.