Kinderen leren schilderen in ‘talentenklas’

De Volksuniversiteit aan het Stadsplein start voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar een zogenoemde ‘ talentenklas’.  Docente is Annefie van Itterzon, bekend geworden door haar internationale collectie kindertekeningen en het coachen van jong schildertalent. De cursus start op dinsdag 16 januari (16.00 tot 18.00 uur) en bestaat uit tien lessen van twee uur. De kosten bedragen € 145.

Het gaat volgens Van Itterzon om kinderen die echt van tekenen houden. “Tegen hen zeg ik: Stroop je mouwen op en neem plaats achter een echte schildersezel in het ruime lichte atelier van de Volksuniversiteit.” Het wordt volgens haar een inspirerende ontdekkingsreis naar het tekenen en schilderen van allerlei soorten dieren, weelderige bloemen en dito bomen.  Zo ontdekken kinderen hoe kennis over de natuur helpt bij het maken van levendige kunstwerken.

In de ‘talentenklas’ worden ook werken van bekende kunstenaars besproken. “Omdat de groepen klein zijn krijgen de kinderen persoonlijke aandacht en creatieve tips en worden de werkstukken iedere les besproken”, zegt de docente. De cursisten krijgen een eigen map en aan het einde van de cursus en zij nemen hun kleurrijke schilderwerk mee naar huis.

Lees ook:Cursus fotografie voor gevorderden
Lees ook:Veel nieuwe cursussen in wijkcentra
Lees ook:Aquarelleren in de openlucht
Lees ook:Cursus portretfotografie bij Volksuniversiteit
Lees ook:Cursus Italiaans voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.