Cursus fotografie voor gevorderden

Bij de Volksuniversiteit aan het Stadsplein, tegenwoordig onderdeel van (cultureel) Platform C, gaat een cursus fotografie voor gevorderden van start. Voor mensen die wel bekend zijn met de basisbegrippen van fotografie, maar daarin verder willen komen. De cursus start op dinsdag 16 januari.

Men leert onder leiding van docente Irma Regtien onder meer werken aan de verfijning van fotografische werkwijze en eigen stijl. De behandelde onderwerpen zoals witbalans, fotograferen onder lastige lichtomstandigheden, histogram en het dynamisch bereik geven de fotograaf meer controle over het eindresultaat. De cursus bestaat uit zes lessen van elk drie uur, op dinsdag van 19.00 tot 22.00 uur,  en kost € 175. Inschrijven kan via http://bit.ly/2p58pbn.

Tijdens de lessen wordt gewerkt met een zogenoemde grijskaart. Men leert ook met de handmatige instelling van een camera goede foto’s te maken en iedere cursist werkt in het eigen interessegebied van de fotografie. In elke les worden de foto’s besproken. De cursus is een vervolg op de basiscursus, maar ook geschikt voor andere gevorderden. Men wordt geacht zelf een digitale camera mee de nemen, alsmede de handleiding, een USB-stick of USB-kabel van de camera.

 
 

 

Lees ook:Basiscursus fotografie
Lees ook:Nieuwe cursussen fotografie in De Meent
Lees ook:Lessen beter Duits spreken
Lees ook:Cursus om meer uit camera te halen
Lees ook:Cursus portretfotografie bij Volksuniversiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.